Ingezonden persbericht


Datum 4 januari 2010

Persbericht

Mediq neemt detacheerder van verpleegkundig personeel over

Mediq neemt per vandaag Medisource over, een detacheerder van voornamelijk verpleegkundig personeel. Steeds meer levert Mediq geneesmiddelen en medische middelen direct aan huis, vaak samen met advies en instructie van een verpleegkundige hulp. De acquisitie van Medisource past in de strategie van Mediq om dienstverlening bij mensen thuis uit te breiden.

Medisource heeft circa 150 medewerkers, waaronder verpleegkundigen, artsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten. Zij worden onder meer ingezet in de thuiszorg, bij huisartsen, GGD- en GGZ- instellingen, ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven. Mediq Direct maakt al gebruik van de diensten van Medisource. Het hoofdkantoor blijft gevestigd in Rijswijk. De omzet van Medisource bedroeg in 2009 ongeveer 5 miljoen.

Met de overname van Medisource kunnen alle business units van Mediq verpleegkundigen direct inzetten wanneer dit nodig is. Marcel van den Broek, Groepsdirecteur Mediq Direct & Institutioneel: "Met de overname van Medisource zet Mediq een belangrijke stap in het streven totaaltherapieën thuis aan te bieden. Kijkend naar de persoonlijke omstandigheden en wensen van onze klanten kunnen wij op deze manier mensen thuis nog beter begeleiden."

Noot voor de redactie/