VARA

`Welkom in Nederland' terug bij de VARA
Binnenkort is de programmaserie `Welkom in Nederland' van Michiel van Erp weer te zien bij de VARA. Een zesdelige programmaserie van Michiel van Erp die op vrolijke, openhartige en soms ook wrange manier de pogingen in kaart brengt van autochtone Nederlanders die de integratie met allochtone medelanders proberen te bevorderen. `Welkom in Nederland', de herhalingen, zijn vanaf maandag 4 januari 2010 om 20.00 uur bij de VARA te zien op Nederland 2.

In tegenstelling tot wat meestal uit krantenkoppen op te maken is, blijken Nederlanders best zin te hebben om kennis te maken met de belevingswereld van allochtonen. Dat wil echter niet zeggen dat de allochtoon -die hier niet altijd voor zijn plezier naar toe is gekomen- altijd zit te wachten op goedbedoelde bemoeienissen.

Serie 1
Wat houdt speeddaten met allochtonen precies in? Waarom zou je als Marokkaanse huisvrouw de longen uit je lijf moeten zingen op een multicultureel koor en kun je nog wat opsteken van je Filippijnse werkster? Naast de vele reportages biedt `Welkom in Nederland' ook adviezen en tips van `oude allochtonen' aan nieuwkomers in ons land. Hoe ga je eigenlijk om met Hollanders?

Michiel van Erp
Michiel van Erp maakte bij de VARA de veel geprezen en bekroonde documentairereeks `Lang Leve...' en maakte diverse lange documentaires (Pretpark Nederland, File en Angst). Eind 2007 zond de VARA deze reeks van `Welkom in Nederland' uit. Deze werd door de pers juichend ontvangen. `Buitengewoon rake observaties door Michiel van Erp op zijn best' schreef NRC. `Er wordt niet geoordeeld, slechts met verbazing toegekeken'. Serie twee volgde in mei 2009.

Het uitzendschema van `Welkom in Nederland' ziet er als volgt uit: Maandag 4 januari om 20.00 uur, afl. 1: Oudejaarsspecial Maandag 11 januari om 20.00 uur, afl. 2: Haal een medemens in huis Maandag 18 januari om 20.00 uur, afl. 3: Inburgeren doe je zo.. Maandag 25 januari om 20.00 uur, afl. 4: Multicultureel ondernemen Maandag 1 februari om 20.00 uur, afl. 5: Hoe maak je contact met allochtonen
Maandag 8 februari om 20.00 uur, afl. 6: Muziek is van alle culturen

`Welkom in Nederland', de herhalingen van seizoen 1, zijn vanaf maandag 4 januari 2010 om 20.00 uur bij de VARA te zien op Nederland 2. Seizoen twee zal vanaf maart worden uitgezonden. Voor meer informatie over deze serie en Michiel van Erp:
welkominnederland.vara.nl.