Gemeente Berkelland


Aanleg glasvezelnetwerk in Ruurlo begint op 4 januari

Op 4 januari start het bedrijf Glashart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Ruurlo. Voor het leggen van de glasvezelkabels wordt een sleuf van ongeveer 33.000 meter gegraven in bijna alle trottoirs van Ruurlo. Met zeven graafploegen worden deze werkzaamheden binnen een periode van tien weken uitgevoerd. Uiteraard is deze planning afhankelijk van de weersomstandigheden, want bij vorst kan er niet worden gegraven. Met het glasvezelnetwerk komen supersnelle internetverbindingen, TV van superkwaliteit (HD TV) en een perfecte telefoonverbinding voor de inwoners van Ruurlo beschikbaar.

Onlangs is de technische ruimte geplaatst bij de voetbalvelden van voetbalvereniging Ruurlo aan de Furstenauerstraat. Vanuit deze technische ruimte zal het fijnmazige netwerk zich langzaam door Ruurlo uitrollen.

Afspraken

Tussen Glashart en de gemeente Berkelland zijn goede afspraken gemaakt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo is er afgesproken om de sleuven zoveel mogelijk voor het weekeinde weer dichtgestraat te hebben. Bewoners worden door Glashart afzonderlijk geïnformeerd, zodra er in hun straat wordt gewerkt. Wie wil weten wanneer een bepaalde straat aan de beurt is, kan terecht bij de Servicewinkel van Euronics Stegeman aan de Dorpsstraat te Ruurlo of kijken op de website: www.glashart.nl/ruurlo.