Gemeente Delft

Voorbereidende werkzaamheden tramlijn 19 fase II, Delft

Op 4 januari 2010 start het Stadsgewest Haaglanden met fase II van de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van tramlijn 19 aan de Michiel de Ruyterweg. Deze fase van de werkzaamheden duurt naar verwachting tot medio april. De werkzaamheden omvatten het verleggen van bestaande, en het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen.

Als gevolg van deze werkzaamheden wordt vanaf 11 januari (mits de weersomstandigheden het toelaten) één rijbaan van de Michiel de Ruyterweg, richting de TU-wijk, geheel afgesloten. Het verkeer richting de TU-wijk wordt over de andere rijbaan geleid. Verkeer uit de richting van de Rotterdamseweg - Julianalaan met bestemming centrum, wordt omgeleid via het De Vries - Van Heijstplantsoen en de Mijnbouwstraat.

Voor bestemmingsverkeer naar de Piet Heinstraat en de Cornelis Trompstraat betekent de afsluiting van de rijbaan van de Michiel de Ruyterweg, dat beide straten tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar zijn vanaf de Michiel de Ruyterweg. Het verkeer kan deze straten bereiken via de Maerten Trompstraat. In zowel de Piet Heinstraat als de Cornelis Trompstraat wordt achter in de straat een keermogelijkheid gemaakt. Dit wordt ter plaatse aangegeven met borden.

De Prins Bernhardlaan is tijdens deze werkzaamheden alleen toegankelijk vanaf de Rotterdamseweg/Jaffalaan.

Tramlijn 19 gaat Leidschendam-Voorburg, Leidschenveen, Ypenburg, Rijswijk en Delft met elkaar verbinden.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,

Gemeente Delft