Gemeente Lingewaal


Genomineerden Lingewaalse Vrijwilligersprijs 2009 bekend

Uitreiking tijdens nieuwjaarsreceptie 4 januari 2010

De afgelopen maand zijn er 16 inzendingen binnengekomen voor mensen en groepen die in aanmerking komen voor de Vrijwilligersprijs 2009. De jury, bestaande uit de heer J. Verwolf uit Ameide, de heer L.J. Ruissen uit Varik en de heer M. den Besten uit Haaften, heeft uit deze aanmeldingen de volgende drie genomineerden gekozen:
* de heer J.H. van der Meijden uit Heukelum;
* mevrouw H. Vreekamp uit Spijk en

* Het bestuur van Koffiebar Overstag uit Asperen.

Zij worden beoordeeld op de expliciete bijdrage die zij hebben geleverd aan de leefbaarheid van één van de kernen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2010 wordt bekend gemaakt wie de winnaar is, die naar huis gaat met de eer en een geldbedrag te besteden aan de eigen vereniging. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank die het vrijwilligerswerk ook een warm hart toedraagt. Ook de nummers twee en drie ontvangen een bedrag, dat ten goede komt aan de eigen vereniging.

Â

De genomineerden en hun vrijwilligerswerk

Mevrouw H. Vreekamp uit Spijk (62) is sinds 2002 actief als vrijwilliger voor de Zonnebloem, het laatste jaar als penningmeester. In haar functie als vrijwilliger rijdt ze niet alleen haar eigen gast naar de Zonnebloem-activiteiten, maar zo nodig ook gasten van andere vrijwilligers. Naast haar werkzaamheden voor de Zonnebloem zet ze zich ook in voor de ANBO, de Stichting Welzijn Ouderen Lingewaal en is ze lid van de Wmo-raad.

Â

De heer J.H. van der Meijden uit Heukelum (63) is sinds 29 jaar secretaris en sinds 12 jaar penningmeester van ijsclub De Volharding in Heukelum. Daarnaast gaat hij al 31 jaar met kinderen uit Lingewaal en daarbuiten iedere zaterdag naar de ijsbaan in Utrecht. Hij is de motor van het jeugdschaatsen en geeft training aan een groep volwassenen. In de afgelopen periode heeft hij de verlichting voor de ijsclub op de Groenewal in Heukelum vernieuwd.

Â

Het bestuur van Koffiebar Overstag uit Asperen, bestaand uit zes personen, zet zich in om jongeren in Asperen van 12 tot 20 jaar op zaterdagavond een goede uitgaansgelegenheid te bieden. Naast het bieden van een uitgaansgelegenheid wordt er wekelijks een andere activiteit georganiseerd. Ook is er jaarlijks een strandwandeling en wordt er een weekendje weg georganiseerd. De maatschappelijke betrokkenheid van de bezoekers wordt o.a. gestimuleerd door hun inzet als verkeersregelaar bij de jaarlijkse Rode Kruis bloesemtocht. Bestuur en bezoekers zorgen samen voor financiële middelen door het houden van bijvoorbeeld een krakelingenactie en jaarmarktactiviteiten.

Â