Ingezonden persbericht


Publiek private samenwerking geeft resultaat
Goedkoop met de bus naar bedrijven TPN-WEST

Extra voordelig met de bus naar je werk reizen en de file voor de Waalbrug mijden. Dat is vanaf 4 januari 2010 mogelijk voor medewerkers die werkzaam zijn bij een bedrijf dat gevestigd is op de bedrijventerreinen Westkanaaldijk/Sluis (WKS) en Noord- en Oostkanaalhavens (NOK) bij Nijmegen/Weurt. Het alternatief is mogelijk dankzij een publiek private samenwerking tussen bedrijvenvereniging TPN-WEST, Offensief Bereikbaarheid en de gemeente Nijmegen.

In de periode 4 januari 2010 tot 29 mei 2010 geldt de speciale Waalsprinteractie voor de werknemers op TPN-WEST. De actieperiode is gekozen omdat er dan grote wegwerkzaamheden plaatsvinden aan de A325/Prins Mauritssingel. De drie initiatiefnemers willen de werknemers op de bedrijventerreinen een alternatief bieden voor de verwachte hinder die het autoverkeer daar zal ondervinden. De gemeente Nijmegen gaf VCC Oost opdracht de alternatieven te onderzoeken en uit te werken. Het voorstel van VCC Oost is enthousiast ontvangen door Jan van der Meer van de gemeente Nijmegen, Arjan van den Broek, voorzitter van TPN-WEST en Mobiliteitsmakelaar Tim Wille van Offensief Bereikbaarheid. Dankzij hun inspanningen ontstond een vruchtbare samenwerking.

Het door VCC Oost uitgewerkte alternatief houdt in dat werknemers van bedrijven op de bedrijventerreinen WKS en NOK gebruik kunnen maken van de uitgebreide geldigheid van het Waalsprinterkaartje*. Zij parkeren daartoe hun auto op P+R Waalsprinter en reizen vervolgens met buslijn 24 of 33 naar het station van Nijmegen. Vervolgens kunnen ze overstappen op buslijn 5, 7 (inclusief eventuele overstap op lijn 11 richting Westkanaaldijk/Sluis), 85 of 289 richting de bedrijventerreinen. Met de combinatie van het Waalsprinter-kaartje en een speciale TPN-WEST-pas reizen zij in deze buslijnen gratis verder naar het werk. Werkgevers kunnen de speciale passen aanschaffen voor hun medewerkers voor een eenmalig bedrag van E 10,- per pas per persoon. In combinatie met een TPN-WESTabonnement, wordt de geldigheid van het voordelige Waalsprinterkaartje tijdens de actieperiode dus uitgebreid naar de genoemde buslijnen die de bedrijventerreinen aandoen. Hierdoor reizen de betreffende medewerkers gratis tussen Nijmegen CS en het bedrijventerrein. Normaal kost een retour op dat traject gemiddeld E 2,30.

GeĂŻnteresseerde bedrijven kunnen zich melden bij het parkmanagement van TPN-WEST: 024-388 60 92, parkmanagement@tpnwest.nl. De actie is overigens alleen toegankelijk voor werknemers van leden van TPN-WEST.

De kosten van de actie worden gedeeld door TPN-WEST, de gemeente Nijmegen en Offensief Bereikbaarheid. De actie is een mooi voorbeeld van hoe overheden en bedrijfsleven samenwerken aan filevermindering.


* Waalsprinterkaartje
De prijs van een Waalsprinterkaartje kost in 2010 E 2,50 (prijs voor 1 dag bewaakt parkeren op P+R Waalsprinter). Dit kaartje geeft recht op gratis vervoer voor maximaal vier personen op de buslijnen die vanaf P+R Waalsprinter vertrekken. In combinatie met het TPN-WESTabonnement wordt de geldigheid van het Waalsprinterkaartje dus uitgebreid op de hierboven beschreven wijze.

De prijzen van de week- en maandabonnementen voor parkeren op P+R Waalsprinter blijven in 2010 gelijk aan die van 2009, namelijk respectievelijk 8 en 30 euro.