Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 17 december 2009

Spilstraat afgesloten wegens wegwerkzaamheden

De Spilstraat in Alkmaar-Noord is vanaf 4 januari 2010 voor zeven maanden afgesloten voor doorgaand verkeer wegens wegwerkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de herinrichting van de straat. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden in augustus 2010 afgerond.

De herinrichting van de Spilstraat maakt deel uit van het programma dat de sociale structuur en de leefbaarheid in de wijk De Mare aanpakt. Hierbij wordt vooral gelet op veiligheid en overzichtelijkheid in de wijk. Het ontwerp voor de Spilstraat is samen met een bewonerswerkgroep tot stand gekomen. Op 14 januari vindt de officiële starthandeling van de werkzaamheden in de Spilstraat plaats.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen de herinrichting en herbestrating van de weg en een aanpassing van de parkeervakken en de uitbreiding van de parkeerhofjes. Door de huidige slingerende vorm van de straat ontstaan er vaak gevaarlijke situaties. Daarom is gekozen voor een rechte straat met een open karakter. De weg heeft dan nog maar tweemaal een knik. In het nieuwe ontwerp blijven zoveel mogelijk bomen staan. Zieke kastanjebomen en enkele bomen in de parkeerhoven die aan het einde van hun levenscyclus zijn, worden gekapt. Voor de 70 gekapte bomen komen 74 nieuwe bomen terug. Op verzoek van de bewoners komt er witte verlichting om het veiligheidsgevoel te verhogen. Ook de speelplaatsen krijgen een nieuwe inrichting.

Om de huizen zo goed mogelijk bereikbaar te houden, wordt het werk in verschillende fases uitgevoerd.

Omleidingsroute

Voor het autoverkeer volgt via de gele borden de omleidingsroute. Deze route loopt via de Laan van Brussel, het Turfstekerpad en de brug over, die voor deze gelegenheid wordt opengesteld.

Werk in uitvoering
De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.