Gemeente Alkmaar


Koelmalaan afgesloten wegens wegwerkzaamheden

Van 4 januari tot medio 2010 is de Koelmalaan afgesloten voor doorgaand verkeer wegens wegwerkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de herinrichting van de Koelmalaan.

De Koelmalaan krijgt in de nieuwe situatie een middenberm van 5,0 meter breed met gras en nieuwe grote bomen. De rijbanen worden uitgevoerd met een geluidsreducerende asfaltdeklaag, de fietsstroken krijgen rood asfalt. Langs de rijbaan komen vier bushaltes. De voetpaden en de fietsstroken worden gescheiden door een groenstrook met nieuwe bomen. Tijdens de herinrichtingwerkzaamheden worden ook diverse kabels en leidingen aangelegd en verlegd.

De werkzaamheden vinden plaats in twee fasen:

Fase 1: ·van 4 januari tot medio 2010: afsluiting van Melis Stokelaan/Asselijnstraat tot rotonde Bestevaerstraat.

Fase 2: informatie over de 2e fase volgt in een later stadium.

Omleidingsroute

Voor alle verkeer geldt een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden.


- Autoverkeer:

Het doorgaande autoverkeer wordt via de provinciale weg N242 omgeleid. Het Tuinderspad blijft toegankelijk vanaf de Lorreinenlaan. Ontsluiting van de Florislaan loopt via de Lorreinenlaan of de Hadewijchstraat.


- Fietsverkeer en voetgangers:

Tijdens de 1e fase worden fietsers omgeleid richting bedrijventerrein Overdie en omgekeerd via de Melis Stokelaan/Hadewijchstraat/N242/Bestevaerstraat. Tijdens fase 2 wordt het verkeer via Camphuysenkade/Stalpaerstraat omgeleid.


- Buslijnen:

De buslijnen 3 en 4 worden omgeleid. Zie voor meer informatie www.connexxion.nl of www.ov9292.nl


- Bestemmingsverkeer:

Het bestemmingsverkeer bereikt achterliggende straten via de Melis Stokelaan en de Asselijnstraat.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden zijn de parkeerplaatsen aan de ventweg langs de Koelmalaan niet te gebruiken. Automobilisten kunnen hun auto tijdelijk in de omliggende straten parkeren.

Werk in uitvoering
De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.