Gemeente Barendrecht

Overeenkomsten Onderwijscampus Lagewei getekend

BARENDRECHT (maandag 4 januari 2010) - Vanmiddag zijn in het Barendrechtse gemeentehuis de overeenkomsten getekend ten behoeve van de realisatie van de Onderwijscampus Lagewei. Dit gebeurde door wethouder Coby van Deursen (onderwijs) en de schoolbesturen van Dalton Lyceum, de heer J.A.M. van Esch, en CSG Calvijn, mevrouw E.C.M. Roodvoets. De Onderwijscampus, bestaande uit: permanente huisvesting voor CSG Calvijn Groene Hart ter vervanging van de huidige noodhuisvesting, uitbreiding van de permanente huisvesting van het Dalton Lyceum en het realiseren van een Multifunctionele Accommodatie (MFA), moet in de loop van 2012 gereed zijn.

De campus biedt straks ruimte aan zo'n 3000 leerlingen. In de MFA wordt onder meer ruimte geboden voor gymnastiekvoorzieningen en onderwijsruimten gedurende de piekperiode in het leerlingenaantal. De schoolbesturen treden op als bouwheer van de bouwprojecten. De gemeente verstrekt de projectopdracht aan de schoolbesturen en stelt de kaderstellende budgetten beschikbaar. De projectopdrachten aan het Dalton Lyceum en CSG Calvijn zijn in twee afzonderlijke overeenkomsten omschreven. In deze projectopdrachten staan voorwaarden ten aanzien van het ontwerp, de besteding van de financiën, de verantwoordelijkheden en de verantwoording. De derde overeenkomst bevat afspraken over de samenwerking tussen de gemeente en de beide scholen.

Bestemmingsplan en gebiedsindeling

Op dinsdag 8 december 2009 is de commissie Ruimte akkoord gegaan met het voorontwerp bestemmingsplan voor de campus. Hiermee is het vrijgegeven voor vooroverleg met de provincie en inspraak. De gemeente en de scholen zijn in gezamenlijk overleg ook gestart met de ideevorming rondom de inrichting van het buitenterrein van de campus. Hierbij gaat het onder andere om de schoolpleinen, het eerder genoemde sportveld, parkeerplaatsen, fietsroutes, groenvoorzieningen, etc.