Gemeente Dongen

Vrijwilligers van het jaar gehuldigd

Publicatiedatum: 4-1-2010

Nelly de Geus-de Laat en het Katholiek Vrouwen Gilde zijn verkozen tot Vrijwilliger en Vrijwilligersorganisatie van het jaar. Onder luid applaus ontvingen zij maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie een oorkonde en een 'persoonlijk' getint schilderij van plaatselijk kunstenaar Jelle Jouwsma. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder Piet Panis deelden de prijzen uit en kregen daarbij hulp van enkele jeugdgemeenteraadsleden.

Nelly de Geusde Laat werd vanwege haar grote betrokkenheid bij s Gravenmoer uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar. Wethouder Piet Panis noemde haar een onmisbare schakel binnen het bestuur van de Heemkundekring Des Graven Moer. Nelly is de stuwende kracht achter alle tentoonstellingen, ze gaat alle mogelijke bronnen na om aan de benodigde informatie te komen, ze zorgt voor de opbouw en inrichting van elke tentoonstelling en ze houdt de bibliotheek van de Heemkundekring bij. Daarnaast is Nelly de Geus-de Laat al vele jaren verbonden aan de Stichting Open Bejaardenwerk s Gravenmoer, waar zij onder andere de jaarlijkse excursie verzorgt. Op het moment van de uitreiking was Nelly de Geus-de Laat op weg naar huis na een vakantie in Mexico te hebben doorgebracht. Marius Verhagen, voorzitter van de Heemkundekring, nam de honneurs waar. "We hebben haar meteen gebeld en ze was er stil van", aldus de voorzitter.

Katholiek Vrouwen Gilde
Bij de vrijwilligersorganisaties ging het Katholiek Vrouwen Gilde (KVG) met de onderscheiding naar huis. Onder luid gejuich namen de bestuursleden de prijs in ontvangst. Meer dan verdiend", aldus wethouder Panis. "Zestig jaar geleden is het KVG ontstaan met als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing van de vrouw, memoreerde de wethouder. Hoewel de positie van de vrouw aanzienlijk is verbeterd, organiseert het KVG nog steeds allerlei activiteiten voor vrouwen, zoals lezingen, cursussen, excursies en fietstochten. Het bestuur zet zich belangeloos in voor haar driehonderd leden en biedt hen cultuur, ontspanning, ontwikkeling en bezinning.

De andere genomineerden in de categorie Personen waren Carla van Dongen-Suijkerbuijk en Piet Willemse. Bij de categorie Organisaties waren Voetbalvereniging Olympia 60 en Roparun Team Gemeente Dongen genomineerd. Zij kregen allemaal een oorkonde. Een jury heeft de winnaars geselecteerd. Deze jury bestaat uit voorzitter en wethouder Piet Panis, oud-wethouder Chr. van Wanrooij en Bernard Lambooij en Ivon Kolsteren van de gemeente Dongen.