Beeld van Herakles in ere hersteld bij Landgoed Duin & Kruidberg


SANTPOORT, 20100104 -- Onlangs is in de historische tuin van Landgoed Duin & Kruidberg een authentiek standbeeld in ere hersteld. Het minimaal honderd jaar oude beeldhouwwerk van de Griekse heros Herakles is in opdracht van de oorspronkelijke bewoners, de heer en mevrouw Cremer in 1909 in de tuin van Landgoed Duin & Kruidberg geplaatst. Nadat de familie Cremer het landgoed had verlaten is het indrukwekkende beeldhouwwerk in particuliere handen gekomen. Na tientallen jaren in een achtertuin te hebben gestaan, besloot de eigenaar dat het beeld terug moest komen op de plek waar het vandaan kwam: in de tuin van Landgoed Duin & Kruidberg.

Jacob Theodoor Cremer, Nederlands grootondernemer, koloniaal expert en liberaal politicus, liet Landgoed Duin & Kruidberg in 1909 bouwen als het grootste Nederlandse woonhuis. Hij koos niet voor niets voor een beeld van Herakles. Deze Griekse heros werd benoemd om de 12 moeilijke werken die hij uitvoerde in opdracht van koning Eurystheus en was een echte held, die door de combinatie van een enorme kracht en een flinke dosis slimheid machtige daden kon verrichten.
Nu waakt deze Griekse held weer over Landgoed Duin & Kruidberg en kan elke dag aanschouwd worden in de indrukwekkende Engelse tuin van het Landgoed.

Landgoed Duin & Kruidberg is een vijfsterrenhotel gelegen in Santpoort Noord met 75 hotelkamers, 9 conferentiezalen, 5 stijlkamers, Brasserie & Loungebar DenK en Restaurant De Vrienden van Jacob, dat is bekroond met een Michelinster.

http://www.duin-kruidberg.nl





Ingezonden persbericht