Rijksvoorlichtingsdienst

Werken in de zorg is bijzonder! Ervaar het in 3D.

Staatssecretaris Bussemaker opent landelijke première van de Zorgtrailer

Weinig jongeren weten wat een baan in de zorg allemaal te bieden heeft, aan carrièremogelijkheden en op financieel gebied. Een beeld dat het verdient bijgesteld te worden. Dat gebeurt, zodra jongeren zien wat het werken in de zorg écht inhoudt. De Zorgtrailer biedt jongeren een interactieve manier om te beleven wat een baan in de zorg in de praktijk betekent. In hun eigen taal en voor de deur op het schoolplein.

Op dinsdag 5 januari 2010 opent staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de premièrevoorstelling van de Zorgtrailer op het Maris College in Den Haag. Geheel in stijl - met limousine en rode loper - ontvangt zij de zorgprofessionals van de toekomst. Samen met negen 3de en 4de jaars vmbo'ers zal ze de première van de Zorgtrailer ervaren.

Bij deze premièrevoorstelling bent u van harte uitgenodigd.

De Zorgtrailer brengt carrièremogelijkheden in de zorg naar de leerlingen toe. In deze speciaal gebouwde vrachtwagen beleven de leerlingen op spectaculaire wijze hoe het werken in de zorg er daadwerkelijk aan toegaat. De multimediale truck is ingericht met interactieve touchscreens en een 3D bioscoop. De scholieren spelen een educatieve game en kunnen hun eigen gezicht in een historische groepsfoto plaatsen. Bij binnenkomst van de filmzaal krijgen ze een speciale bril. Daarmee ervaren ze in een 3D film de bijzondere kanten van een carrière in de zorg.

Het project Zorgtrailer van het Florence Nightingale Instituut is tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van VWS. De grote vrachtwagen met bioscoopzaal gaat vanaf januari 2010 langs Nederlandse vmbo-scholen rijden. De Zorgtrailer biedt gratis een informatief pakket over de geschiedenis en het werken in de zorg. Naast de rijdende truck, kunnen scholen een theatervoorstelling en een gastles boeken, krijgen ze de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan exposities over de geschiedenis van de verpleging en verzorging in het Florence Nightingale Instituut en is het mogelijk om een kijkje te nemen in een zorgcentrum in de buurt van de school.

Programma:

11.45 - 12.00 uur: Welkom van genodigden en pers met koffie en thee op het Maris College in Den Haag door Nannie Wiegman, directeur Florence Nightingale Instituut.

12.00 - 12.30 uur: Toelichting op het project Zorgtrailer door staatssecretaris Bussemaker en Janneke Weelink, coördinator projecten bij het Florence Nightingale Instituut.

12.30 - 13.00 uur: Aankomst scholieren in limousine bij rode loper.

Officiële opening Zorgtrailer door staatssecretaris Bussemaker en bezichtiging Zorgtrailer en premièrevoorstelling (duur: 20 min.)

13.00 - 13.30 uur: Gelegenheid voor pers om de Zorgtrailer te bekijken en vragen te stellen.

Locatie: Maris College, Jan Willem Frisolaan 4, 2517 JS Den Haag (www.mariscollege.nl)

Zou u zo vriendelijk willen zijn aan te geven of u aanwezig bent? Dat kan via avlier@fni.nl of (0488) 47 33 97.

Noot voor redacties (