Gemeente Oldebroek


Belsuiten & Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 5 januari 2010

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN

BOUWAANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
-oprichten van een woning met aangebouwd bijgebouw, Sterrebos 19 te Oldebroek (20090258/RO - 23 december 2009).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN
(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
-vernieuwen van een garage/berging, Oostendorperstraatweg 87 te Oosterwolde (20090333/RO - 23 december 2009);
-plaatsen van een kozijn met rooster, Meidoornplein 7 te Wezep (20090329/RO - 24 december 2009).

BOUWVERGUNNING MET ONTHEFFING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
- plaatsen van een carport, Rietdekkersweg 2 te Wezep (door ontheffing op grond van artikel 3.23, van de Wro) (20090100/RO - 23 december 2009).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen beroep instellen bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

ONTHEFFING DRANK- EN HORECAWET
Burgemeester en wethouders hebben ontheffing verleend voor het:
- uitoefenen van het horecabedrijf Het Schimmeltje voor het adres Zuiderzeestraatweg 146 te Oldebroek (55056 - 28 december 2009).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200.

VRIJSTELLING VAN HET BESTEMMINGSPLAN
OP GROND VAN DE WET OP RUIMTELIJKE ORDENING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij voornemens zijn om op basis van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan:
-Wezep-Noord II; Voor het oprichten van 44 woningen op het perceel Van Houtenstraat/Colijnhof te Wezep, bouwplan 20090264/RO. Het ontwerpbesluit en de ontwerpbouwvergunning, met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 januari 2010 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek, bij het loket op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om ontheffing te verlenen en het bouwplan naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Gedurende deze termijn kan een ieder ook mondeling hun zienswijze naar voren brengen. Daartoe kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met mw. M. Emming van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525) 638333.