Gemeente Sneek


bridge-lessen voor 65-plussers

Gemeente Sneek stimuleert bridge-lessen voor 65-plussers

30 minuten bewegen Wethouders Tom Metz en Andries Ekhart van de gemeente Sneek nodigen alle 65-plussers uit Sneek via een brief uit om te leren bridgen. De Nederlandse Bridgebond organiseert in samenwerking met de gemeente Sneek het project "Denken en Doen", waarbij kleine groepjes mensen lessen volgen in bridge voor beginners.

Nationaal Actieplan Sport en Bewegen
De bridge-lessen maken deel uit van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen dat zich richt op het activeren van mensen. Het gaat bij "Denken en Doen" niet alleen om het onder de knie krijgen van het bridgespel. Minstens zo belangrijk is het leren kennen van andere leeftijdsgenoten. Gaandeweg het project worden de deelnemers uitgenodigd om aan andere (beweeg)activiteiten mee te doen. Samen met anderen iets doen is leuker dan alleen. Het stimuleert mensen tot een actiever leven

Waar en wanneer?
Cursisten leren bridgen in drie blokken van drie maanden, verdeeld over 2 jaar. Elke week één les.
In februari 2010 beginnen er twee cursussen.

De cursusdagen en -tijden zijn:
o Dinsdag van 13.30 - 16.00 uur, start 9 februari 2010. Locatie: wijkgebouw Schuttersheuvel, Harmen Sytstrastraat 8a, Sneek o Donderdag van 13.30 - 16.00 uur, start 11 februari 2010. Locatie: wijkvereniging De Watertoren, Kaatsland 11, Sneek

Meer informatie en aanmelden
Mensen die mee willen doen kunnen zich voor 20 januari 2010 aanmelden. Dat geldt ook voor inwoners die nog geen 65 jaar oud zijn en toch graag willen deelnemen. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Irene Bok, telefoonnummer: 0515-485 504. Aanmelden via e-mail kan ook: i.bok@sneek.nl.

Er is een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar. Rond 25 januari 2010 krijgen mensen die zich opgegeven hebben bericht over het verdere verloop van de cursus.