Nieuwe site Deli XL live: veel informatie en inspiratie

05/01/2010 09:30

Deli XL

Vanochtend, dinsdag 5 januari 2010, is de nieuwe website van Deli XL (www.delixl.nl) live gegaan. Na een jaar van ontwikkelen introduceert de foodservice groothandel een klant- en branchegerichte site. Naast de nieuwe vormgeving biedt de website veel informatie over de dienstverlening van Deli XL en inspiratie voor bezoekers.

Mening van gebruikers

Deli XL merkte in de afgelopen jaren een flinke groei in het online bestellen. "Inmiddels komt ruim 70% van het totaal aantal orderregels als XML-bericht of via de webwinkel bij ons binnen. Uit ons Klant Tevredenheids Onderzoek blijkt dat klanten tevreden waren over de website van Deli XL en onze bestelmogelijkheden, maar wij vonden het zelf nog niet op het niveau wat we voor ogen hadden", aldus Martin van Dam, Directeur Marketing & E-commerce.

De groothandel deed dan ook aanvullend onderzoek: "Onze relaties in horeca, catering en zorg gaven aan dat zij graag door ons geïnspireerd willen worden, zowel met nieuwe producten als met achtergronden over trends en ontwikkelingen in de markt. Dat hebben we dan ook vertaald naar een nieuwe strategie. We willen online de beste foodservice beleving neerzetten en het internet gebruiken als leidend servicekanaal."

Nieuwe mogelijkheden

De vernieuwde website van Deli XL kent veel nieuwe functionaliteiten. Het meest in het oog springt dat bezoekers op basis van hun branche een eigen pagina kunnen inrichten met voor hen relevante informatie en widgets. Daarnaast is er veel achtergrondinformatie te vinden over het assortiment en duurzame inkoop. Ook brengt de groothandel een receptendatabase voor koks en vinden klanten en prospects online eenvoudig antwoord op veelgestelde vragen.

Volgende fase

Voor Deli XL is de nieuwe website een eerste stap in haar nieuwe strategie. Martin van Dam: "We zijn blij met het resultaat wat we neerzetten, maar we zijn nog niet klaar. In de aankomende tijd zullen we het onderdeel Bestellen (voorheen Bestel XL) verder integreren met de inhoud van de website. Daarnaast gaan we leveranciers via onze site een platform bieden om informatie te delen. Ook zorgen we ervoor dat persoonlijke diensten voor klanten via het web beschikbaar komen.

Internet is voor Deli XL dan ook één van de belangrijkste speerpunten in de komende jaren."





http://www.delixl.nl