Politie Groningen

Dinsdag 5 januari 2010

Provincie Groningen, 05-01-2010

Groningen: man gewond na steekincident

Een 20-jarige Stadjer is maandagavond gewond geraakt bij een steekincident. Bij de trapopgang van zijn woning aan de Papengang ontstond onenigheid tussen de Stadjer en een 30-jarige man. De 30-jarige bedreigde het slachtoffer met een steekwapen. In een schermutseling liep het slachtoffer snijwonden op. Daarna ging de dader er vandoor. Het slachtoffer is hulp gaan halen in de Peperstraat. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onbekend hoe het nu met de man is. De gealarmeerde politie kon de verdachte in zijn woning in de Papengang aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest voor het incident.

Zuidbroek e.o.: ongevallen door gladheid A7

Op de A7 tussen Nieuweschans en Groningen, vooral nabij Zuidbroek, zijn maandagochtend tien autos betrokken geweest bij verschillende ongevallen. Ten gevolge van de gladheid belandden verschillende autos in de sloot, berm of tegen de vangrail. In twee gevallen ging het om een kop-staartbotsing tussen twee autos. In alle gevallen bleef de schade beperkt tot materiële schade. Rijkswaterstaat heeft extra gestrooid, waarna de situatie onder controle was.

Groningen: aanrijding met ambulance

Maandagochtend is een ambulance betrokken geraakt bij een aanrijding. De ambulance reed met optische en geluidsignalen over de kruising van de Lubeckweg met het Europaplein. Een 38-jarige automobilist uit Noordwijk (Groningen) verleende op de kruising geen voorrang aan de ambulance. De ambulance reed met geringe snelheid door rood licht. De aanrijding tussen de ambulance en de personenauto bleef beperkt tot materiële schade.

Groningen: woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Fongersplaats in Groningen zijn diverse goederen weggenomen. De inbraak heeft maandagochtend tussen 8.30 en 12.30 plaatsgevonden. De daders zijn binnen gekomen door een raam te forceren. Uit de woning zijn o.a. computerapparatuur en sieraden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

AGroningen: bromfietser rijbewijs kwijt

Een 25-jarige bromfietser uit Groningen moest in de nacht van maandag op dinsdag zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Oude Ebbingestraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te rijden. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een resultaat van 1,75 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook wordt de man, die vaker betrapt is op rijden onder invloed, bij het CBR aangemeld voor een educatieve maatregel. http://www.cbr.nl/emg.pp

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 6 januari, controleert de politie op de volgende plaatsen:
* N355, Groningen-Zuidhorn, snelheidscontrole

* N33, A7-Appingedam, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 4 januari op diverse plaatsen op snelheid.

* Niebert, Molenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 401, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Rijiksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1820, aantal overtredingen: 114, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 716, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Hereweg in Groningen zijn maandagmiddag twee mannen gewond geraakt. Een 40-jarige automobilist uit Groningen reed vanaf de afrit van de Weg der Verenigde Naties (N7) de kruising met de Hereweg op. Hij negeerde daarbij het rode licht. De Stadjer kwam vervolgens in aanrijding met een lijnbus, die bestuurd werd door een 56-jarige chauffeur. Door de klap raakte zowel de 40-jarige bestuurder als zijn 43-jarige bijrijder uit Groningen gewond. De brandweer werd gewaarschuwd om de deur uit de auto te verwijderen, waarna de bestuurder uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. Beide mannen werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Stadskanaal: man aangehouden voor vernieling bushokje

De politie heeft maandagavond een 27-jarige man uit Stadskanaal in zijn woning aangehouden voor vernieling. De Kanaalster had zelf de politie gewaarschuwd. Hij had een bushokje op de Buinerweg in Stadskanaal vernield, omdat hij door onbekende reden boos was geworden. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: politie bekeurt illegale plakker

Een 24-jarige man uit Groningen is maandagmiddag door de politie op de Zwaaikom betrapt bij het illegaal plakken van reclameposters voor een bepaald evenement. De man bleek de posters al op diverse plaatsen te hebben geplakt. De man kreeg een bekeuring van 90 uitgereikt.