T-Mobile en TNT Post starten omvangrijk handset recycling programma.

05/01/2010 10:30

T-Mobile


- T-Mobile en TNT Post initiatiefnemers 'GSM Retourplan'.


- Zoveel mogelijk ongebruikte handsets uit de markt halen.


- Opbrengst komt ten goede aan het World Food Programme en War Child.


---

T-Mobile en TNT Post lanceren samen een nieuw, landelijk recycling programma met als doel zoveel mogelijk oude mobieltjes in te zamelen en verantwoord te recyclen. De ambitie van het zogeheten 'GSM Retourplan' is om het grootste inzamelingsprogramma van Nederland op te zetten, waarvoor op termijn ook andere operators en service providers zullen worden benaderd. De opbrengst komt ten goede aan het World Food Programme en War Child, de twee organisaties waarvoor TNT Post en T-Mobile zich al jaren inspannen. T-Mobile en TNT Post willen met dit gezamenlijke initiatief hun verantwoordelijkheid nemen voor een beter milieu en een gezonde toekomst voor de volgende generatie.

Tom Teunissen, Directeur Sales bij T-Mobile in Nederland: 'T-Mobile kent een efficiënt recycling programma waarvan de opbrengst naar War Child gaat. TNT Post steunt met het inzamelen van mobieltjes het World Food Programme. De gedachte aan één inzamelplatform voor de Nederlandse markt koesterden we al langer.'

Ger Jacobs, Commercieel Directeur bij TNT Post: 'Door het bundelen van onze krachten ontstaat een groot landelijk netwerk. Wij hopen dat andere bedrijven zich op termijn ook zullen aansluiten, zodat we een maximale opbrengst voor verschillende goede doelen kunnen genereren.'

Tienduizenden ongebruikte mobieltjes in de la

In Nederland zijn miljoenen mobiele telefoons in gebruik. Daarnaast ligt er een groot aantal oude mobieltjes, ongebruikt of defect, thuis in een kast of la. Uiteindelijk komen deze mobiele telefoons in het milieu terecht. T-Mobile en TNT Post zetten een landelijk recycleprogramma op om te voorkomen dat deze mobiele telefoons schade aan het milieu aanrichten.

Het GSM Retourplan zal worden beheerd door een onafhankelijke stichting. Mobieltjes inclusief batterijen die niet meer bruikbaar zijn, worden uit elkaar gehaald en milieuvriendelijk gerecycled. Mobieltjes die nog bruikbaar zijn worden in grote partijen geveild. Consumenten kunnen via winkels van T-Mobile of via TNT Post hun oude mobieltjes inleveren. Het is de bedoeling dat op termijn ook andere bedrijven aan het programma zullen meedoen, zodat het grootste handset recyclingprogramma van Nederland ontstaat.

Meer informatie over het GSM Retourplan is te vinden op www.gsmretourplan.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.gsmretourplan.nl