Gemeente Brummen


Aanmelden verenigingen voor compostactie 2010

(Oorspronkelijke publicatie datum: 05-01-2010)

Welke vereniging wil graag de clubkas spekken en ook nog eens een nuttige bijdrage leveren aan ons milieu? Die vereniging kan zich namelijk aanmelden bij de gemeente Brummen om in de komende jaren een keer de gemeentelijke compostactie uit te voeren. Sinds jaar en dag voeren jaarlijks twee verenigingen in onze gemeente de compostactie uit. De gemeente Brummen wil met deze actie de inwoners iets teruggeven voor het goed scheiden van afval. Net als afgelopen jaar heeft de gemeente voor ieder huishouden vijf zakken compost gereserveerd. Deze worden door de ingelote verenigingen uitgedeeld op de gemeentewerf in Brummen en Eerbeek. Ook dit jaar kiezen we weer twee verenigingen uit de aanmeldingen.

Dubbele doel
Met het organiseren van de compostactie wil de gemeente het belang van gescheiden afvalinzameling extra aandacht geven. Immers, door groente-, fruit- en tuinafval apart in te zamelen en vervolgens te verwerken tot hoogwaardige compost, kan dit restafval worden hergebruikt voor bijvoorbeeld onze tuinen. Naast dit milieuargument wil de gemeente ook ieder jaar twee verenigingen via deze actie van zelfwerkzaamheid de gelegenheid bieden extra inkomsten te genereren voor de clubkas. Verenigingen die de compostactie in het verleden hebben uitgevoerd, zijn allemaal zeer te spreken over dit initiatief. Overigens kunnen ook verenigingen die in het verleden de actie al eens hebben georganiseerd zich nu weer aanmelden.

Aanmelden
Tot 31 januari 2010 kunnen verenigingen, scholen en andere organisaties zich bij voorkeur via e-mail aanmelden als kandidaatorganisator. Dit kunt u doen door de belangstelling en de argumentatie hiervoor bondig in de e-mail te zetten en te mailen naar m.beijer@brummen.nl. Hebt u echter vooraf vragen of wilt u nog meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer M. Beijer, telefoon (0575) 56 85 76 of mailen naar m.beijer@brummen.nl.