Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z25428

Vragen van het lid Thieme (PvdD) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht `Officiële diners van ministerie van VROM voortaan vegetarisch'. (Ingezonden 30 december 2009)


1
Kent u het bericht `Officiële diners van ministerie van VROM voortaan vegetarisch'? 1)


2
Deelt u de mening dat plantaardige voeding beter is voor het klimaat, de wereldvoedselverdeling, het wereldbosareaal, het sparen van zoetwatervoorraden, een evenwichtiger mineralenbalans en een regionalisering van de voedselproductie? Zo nee, waarom niet?


3
Bent u bereid in het licht van het eerder ingenomen kabinetsstandpunt, dat vlees het meest vervuilende onderdeel is van ons voedselpakket 2), een voorbeeld te stellen door de catering op uw ministerie een meer plantaardig karakter te geven? Zo nee, waarom niet?


4
Bent u bereid officiële diners op uw ministerie voortaan op vegetarische basis te laten plaatsvinden, waarop slechts uitzonderingen gemaakt worden op verzoek van individuele gasten met speciale dieetwensen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke termijn en wijze?


5
Bent u bereid in het restaurant van uw ministerie plantaardig voedsel de norm te laten zijn en dierlijke eiwitten de uitzondering? Zo nee, waarom niet en bent u in dat geval bereid tenminste één vleesloze dag per week in te voeren? Zo ja, op welke termijn en wijze?


1) Agriholland.nl, 14 december 2009

2) Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2004-2005, nr. 122