Gemeente Westervoort

De heer Kemperman ontvangt een Eremedaille

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 4 januari 2010 ontving de heer Kemperman uit handen van burgemeester Geukers een Eremedaille.

De heer Kemperman ontving de Eremedaille wegens zijn verdiensten op cultuur-historisch gebied voor de Westervoortse gemeenschap.

de heer Kemperman ontvangt de Eremedaille uit handen van burgemeester Geukers

De heer Kemperman is sinds januari 2003 darpsdichter van Westervoort. Elke veertien dagen verschijnt er een gedicht, in het dialect geschreven, op de gemeentepagina in de Westervoort Post. Verder is de heer Kemperman medeoprichter van de Historische Kring Westervoort. Deze vereniging heeft als doel de historie van Westervoort uit te dragen en te bewaren. Hij weet dan ook veel over de historie van Westervoort. Vanaf de oprichting in 1975 heeft de heer Kemperman twee functies binnen de vereniging verricht: voorzitter en eindredacteur. Recent heeft hij de werkzaamheden bij de eindredactie neergelegd en in 2001 deed hij dat met het voorzitterschap.
Verder legde de heer Kemperman Westervoort met potlood en penseel op papier vast en gaf hij diverse boeken over Westervoort en omgeving uit. Door het houden van dialectavonden heeft hij de kennis en bekendheid van het Liemerse dialect en specifiek het Westervoortse dialect bevorderd en in ere weten te houden.

Andere activiteiten van de heer Kemperman waren:
* ambtenaar Burgerlijke Stand van 1 januari 1995 t/m 31 december 1999;

* voor de scouting trad hij gedurende 25 jaar op als Sinterklaas tijdens de jaarlijkse intocht in Westervoort;
* voor de scouting was hij jaren voortrekker en leider;
* gedurende 22 jaar trad hij op als clown voor kinderen op 's Konings Jagt en tijdens het kindercarnaval in Musis Sacrum te Arnhem;

* bij de carnavalsvereniging On Ganse in Arnhem bekleedde hij diverse functies: PR-man, lid van de boekjescommissie, leverde teksten voor de poppenkast, Buut'reedner en de cabaretgroep "de Opa's".

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl