Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


05-01-2010
Berenschot zoekt internationale tuinbouwprojecten

Enkele maanden geleden is vanuit Greenports Nederland het initiatief genomen om een kerngroep `Dutch Greenports International' op te richten. Wim Tacken, voorzitter van Frugi Venta, is lid van de kerngroep.

Het idee is om een samenwerkingsverband van vele bedrijven op te starten uit verschillende segmenten van de bedrijfskolom van de tuinbouw en met andere bedrijven die een bijdrage kunnen leveren in het realiseren en exploiteren van tuinbouwclusters in het buitenland. Daarin worden productie, handel en logistiek ter plekke ingevuld, in aansluiting op locale en internationale markten. Daarmee wordt het Nederlandse tuinbouwcomplex als geheel een exportproduct.

Investeringprojecten
Bureau Berenschot, heeft de opdracht heeft gekregen om het initiatief om te zetten in een werkend samenwerkingsverband tussen bedrijven. De eerste stap is om vijf concrete investeringsporjecten te selecteren en uit te werken. Er is een aantal projecten in kaart gebracht in China, Mexico, Polen en Turkije. Meer hierover kunt u lezen in deze brief van Berenschot.

Workshops
Als u geĂŻnteresseerd bent om deel te nemen in workshops over dit initiatief of op de hoogte bent van concrete projecten van enige omvang in het buitenland, verzoeken wij u om contact op te nemen met Berenschot