Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 05-01-2010

Mogelijke inbreker vlucht weg

WOERDEN Op de Van Oudheusstraat heeft een man maandag 4 januari geprobeerd om in te breken. Rond 14.00 uur hoorde een bewoonster geluiden in haar tuin. Ze nam een kijkje en zag dat een onbekende man in haar tuin lopen. De man vluchtte weg toen hij doorhad dat hij opgemerkt was. Later werden in de tuin braaksporen aangetroffen.

Signalement: man van 24 a 25 jaar oud, licht getinte huidskleur, donker kort geknipt haar, donkere stoppelbaard, ongeveer 1.70 meter lang, normaal/gezet postuur en droeg een donkere jas. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844.

Insluiper ontkomt

MIJDRECHT Een bewoner van de Daalder heeft maandag 4 januari een inbreker op heterdaad betrapt. De inbreker vluchtte weg.

Omstreeks 14.05 uur betrapte een bewoner een onbekende man in zijn woning. De bewoner sprak de man aan, maar de verdachte vluchtte weg. Een Burgernetactie werd opgezet en dat leverde twee reacties op, maar deze reacties leidden niet tot een aanhouding. Signalement: ongeveer 25-jarige man met licht getinte huidskleur, donker krullend haar, droeg een zwart leren jas, spijkerbroek en blauw shirt. De zaak is in onderzoek.

Vernielers aangehouden

WOERDEN Op de Meidoornstraat zijn maandag twee verdachten aangehouden omdat ze met zwaar vuurwerk vernielingen hadden aangericht.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren met vuurwerk prullenbakken aan het opblazen waren. Agenten gingen ter plaatse en hielden twee jongens uit Breukelen, van 16 en 17 jaar, op heterdaad aan. Een prullenbak was vernield. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.