Rechter verbiedt verkoop casterboards van Sidder.nl

05/01/2010 11:49

StreetSurfing Benelux B.V.

s-Gravenhage, 5 januari 2010 - In de rechtszaak van StreetSurfing tegen Sidder.nl heeft de voorzieningenrechter StreetSurfing op alle belangrijke punten in het gelijk gesteld. Reden van de rechtszaak was het grote aantal illegale namaak casterboards dat op de markt verschijnt.

StreetSurfing brengt vanaf 2007 als enige partij gepatenteerde casterboards op de Benelux markt en spant zich al enige tijd in om inbreukmakers aan te pakken. StreetSurfing investeert veel tijd en geld in de ontwikkeling en kwaliteit van casterboards en stelt hoge eisen aan de veiligheid. Verschillende partijen, waaronder Sidder.nl, bieden casterboards aan die voornamelijk in China geproduceerd worden. StreetSurfing wil met deze producten niet geassocieerd worden aangezien zij geen controle kan uitoefenen op de kwaliteit en deugdelijkheid van deze producten.

In het kort geding tegen Sidder.nl heeft de voorzieningenrechter Sidder.nl bevolen om per direct te stoppen met de verkoop van haar inbreukmakende casterboards. Daarbij heeft de voorzieningenrechter Sidder.nl bevolen om al de gemaakte advocaatkosten en kosten van de octrooispecialisten van StreetSurfing te vergoeden. De totale kosten van StreetSurfing in deze zaak bedragen ruim EUR 50.000,-.

StreetSurfing Benelux, verantwoordelijk voor de introductie van het gepatenteerde casterboard in de Benelux, is tevreden met de uitspraak. Poelmann van den Broek advocaten heeft StreetSurfing tijdens deze procedure actief bijgestaan en speelt ook nu een belangrijke rol in het verder tegengaan van de verspreiding van imitatie boards. Daarnaast is StreetSurfing onlangs gaan samenwerken met SNB-React, die zal assisteren bij inbeslagnames door de douane en die markten zal gaan controleren op imitatie boards.

Abel Vegter, CEO bij StreetSurfing: "Wij zijn natuurlijk erg blij dat de rechter ons in het gelijk gesteld heeft. We hechten veel waarde aan onze intensieve samenwerking met Poelmann van den Broek advocaten en kijken uit naar onze samenwerking met SNB-React. Op deze manier verwachten we de verspreiding van imitatie boards een halt toe te roepen."

Over StreetSurfing:

StreetSurfing LLC (VS) is een fabrikant van sportartikelen die zich tevens kenmerkt als lifestyle company. Het bedrijf startte in 2004 en is verantwoordelijk voor de introductie van het casterboard. StreetSurfing heeft behalve The Wave, het oorspronkelijke casterboard, ook The Wave LX, The Hi-Tide, The Stealth en The Ripple gefabriceerd. Binnenkort volgen de The Wave Scooter en The Wave Wood Pro Board. De StreetSurfing Waveboards zijn te koop bij de grotere winkelketens en sportzaken. Kijk voor meer informatie op: www.streetsurfing.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.streetsurfing.nl