Gemeente Maassluis

Ook sportieve uitdagingen voor basisschoolleerlingen in 2010

_DSC9596_.jpg

De Maassluise basisschoolleerlingen vanaf groep 5 krijgen ook het tweede deel van dit schooljaar een aantal sportieve uitdagingen aangeboden. In het kader van de gemeentelijke sportstimuleringsprojecten West Beweegt en Kies voor Sport kunnen de leerlingen allerlei sporten uitproberen bij verschillende sportaanbieders in Maassluis.

De leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van basisschool De Westhoek en de Kardinaal Alfrinkschool gaan volop in beweging in het kader van het project West Beweegt. Aan dit gemeentelijke project werken verschillende partijen mee, waaronder veel sportverenigingen. Het doel is dat de kinderen meer mogelijkheden krijgen om te bewegen en ze bewust worden van het belang van gezonde voeding.

Het project Kies voor Sport zorgt ervoor dat de leerlingen van groep 8 van alle basisscholen in Maassluis sportkennismakingslessen kunnen volgen bij Maassluise sportaanbieders. Op deze manier kunnen de kinderen een keer een (andere) sport uitproberen en ervaren hoe leuk sporten in Maassluis is!

Voor meer informatie over de projecten Kies voor Sport en West Beweegt kunt u contact opnemen met Suzanne van Reij, sportcoördinator van de gemeente Maassluis via telefoonnummer (010) 593 18 16 op maandag, woensdag en vrijdag.