Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof.dr. Susanne Janssen benoemd tot lid van Raad voor Cultuur

Prof.dr. Susanne Janssen, hoogleraar Media en Cultuur in de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen, is per 1 januari 2010 benoemd tot lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad stemde daar kort voor het kerstreces mee in. Janssen is benoemd vanwege haar brede wetenschappelijke expertise op het terrein van media en cultuur, in het bijzonder op het gebied van media en informatie, internationalisering, diversiteit en cultureel ondernemerschap. Samen met de acht andere leden van de Raad zal zij de komende vier jaar de Nederlandse regering adviseren over kunst-, cultuur-, en mediazaken.

Prof.dr. Susanne Janssen is verbonden aan de afdelingen Media en Communicatie en Kunst- en Cultuurwetenschappen. Ze is voorzitter van de Afdeling Media en Communicatie en bouwdecaan van de onlangs gestarte International Bachelor of Communication and Media. Ook geeft ze leiding aan de masteropleiding Media en Journalistiek en de internationale Research Master in the Sociology of Culture, Media and the Arts.
Voor haar wetenschappelijk werk ontving Janssen onder meer de prestigieuze VICI-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en - zeer recent - een zogeheten HERA-subsidie om met een team van Europese wetenschappers onderzoek te doen naar de sociaal, culturele en economische betekenis van popmuziekerfgoed in Europa. Naast haar hoogleraarschap heeft Janssen een groot aantal bestuurlijke en adviesfuncties vervuld in de academische wereld en daarbuiten.

De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media. De Raad adviseert op aanvraag van de minister van OCW over het cultuur- en mediabeleid in Nederland. Eens in de vier jaar adviseert de Raad de minister over de culturele instellingen die door het Rijk worden gesubsidieerd. De leden zijn afkomstig uit de culturele sector, de media en de wetenschap.

Persoonlijke pagina Susanne Janssen