Saxion Hogescholen
BR>

di 05 januari 2010

Saxion start nieuwe studieroute

Saxion in Enschede start in september 2010 met de studieroute Gezondheidszorg en Toegepaste Technologie, binnen de opleiding tot hbo-verpleegkundige.

Technologie is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. De snelle technologische ontwikkeling geeft prachtige mogelijkheden de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Maar ook kan door aanwending van technologie het dreigende tekort aan menskracht in de gezondheidszorg in belangrijke mate worden opgevangen. Deze veelbelovende ontwikkelingen maken dat er behoefte ontstaat aan een nieuwe hbo-professional die een brug kan slaan tussen zorg en technologie. Saxion speelt hier op in.

Saxion beoogt met deze studieroute ook andere doelgroepen te interesseren voor het werken in de zorg. Daarbij wordt gedacht aan jongens maar ook aan de meer bètageoriënteerde student.

In de studieroute zijn technologie en zorg geïntegreerd. Voorbeelden hiervan zijn het leren werken met geavanceerde medische apparatuur en ICT-toepassingen, zowel in de acute zorg als in de chronische zorg. Maar ook toepassingen op het gebied van internethulpverlening, bijvoorbeeld in de geestelijke gezondheidszorg.

In de zorg van de toekomst, waarin mensen ouder worden en de zorgvraag toeneemt, zal zorgtechnologie steeds meer de zorg voor mensen ondersteunen. Patiënten kunnen met behulp van technologie langer thuis blijven wonen of met behulp van technologie thuis, na een operatie, eerder naar huis. Al deze aspecten samen hebben grote gevolgen voor de inrichting van het zorgproces. De wijze van samenwerking van zorgprofessionals door middel van bijvoorbeeld de ketenzorg is een duidelijk andere dan voorheen.

Meer informatie over de opleiding >>


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectopleider, mevrouw D. Holkers-Veltkamp via tel. 053- 487 16 02.