Gemeente Westervoort

Willem van Bussel winnaar Lokaal Compliment 2009

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 4 januari 2010 in het gemeentehuis in Westervoort is de heer Willem van Bussel uitgeroepen tot winnaar van het Lokaal Compliment 2009.

Uit handen van burgemeester Geukers ontving de heer Van Bussel naast een bloemetje en een oorkonde een cheque ter waarde van EUR 500,-. Van Bussel is door de jury tot winnaar uitgeroepen vanwege zijn inzet bij het op gang brengen van het gehandicaptenvoetbal in Westervoort en heeft zich daarbij creatief en ondernemend getoond.

De heer Willem van Bussel toont de cheque die hij zojuist heeft ontvangen uit handen van de burgemeester, links naast hem mevrouw Truus van Schie (jurylid)

De heer Van Bussel heeft zich onderscheiden door vernieuwend te zijn door de oprichting van het jeugdteam in 2007. Door de bijzondere wijze waarop hij werkzaamheden verricht voor de gehandicaptenteams kunnen zowel jongeren als ouderen met een functiebeperking op een sportieve manier deelnemen aan de Westervoortse samenleving. Daarom is hij door de jury, bestaande uit mevrouw T. van Schie, de heer H. Snelders en mevrouw R. Wieleman, uitgeroepen tot de winnaar van het Lokaal Compliment 2009.

Ook de overige genomineerden hebben een grote inzet verricht dit jaar: de heer Klip omdat hij zichtbaar initiatief heeft getoond bij het opkomen voor ouderen als het gaat om de leefbaarheid in Westervoort en mevrouw Janssen-Strik vanwege haar jarenlange onbaatzuchtige hulp en ondersteuning aan zieke mensen en mensen met een beperking in Westervoort.
Beiden verdienden deze nominatie en een eervolle vermelding volgens de jury. Zij gingen niet met lege handen naar huis en ontvingen een attentie uit handen van de burgemeester.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl