Gemeente Boekel


Vrijwilligersverzekering in Boekel

Â

De gemeente Boekel heeft voor de periode 2010-2012 een vrijwilligersverzekering afgesloten. Dit betekent dat alle vrijwilligers in de gemeente verzekerd zijn tegen zaken als schade aan persoonlijke eigendommen, geneeskundige hulp, psychische hulpverlening, bestuursaansprakelijkheid, etc. De verzekering is afgesloten bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Voor wie is de verzekering bedoeld?
De verzekering is bedoeld voor iedereen die in organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Alle vrijwilligers zijn verzekerd ongeacht hun leeftijd. Er geldt geen minimum aantal uren. De verzekering is bijvoorbeeld ook van toepassing op vrijwilligers die betrokken zijn bij kerkelijk werk, buurtactiviteiten of eenmalige activiteiten. De organisaties binnen de gemeenten zijn eveneens verzekerd (o.a. bestuursaansprakelijkheid).

Voor wie is de verzekering niet bedoeld?
Vrijwilligers van de brandweer en de politie zijn niet verzekerd; voor hen is een speciale rechtspositieregeling getroffen. Ook mantelzorgers vallen niet onder de verzekering. Dit hangt samen met de persoonlijke relatie die mantelzorgers hebben met degene die zij verzorgen. Scholieren die in het kader van de maatschappelijke stage actief zijn, vallen eveneens niet onder de definitie van vrijwilligers.

Waarvoor is een vrijwilliger verzekerd?
De gemeente Boekel heeft een basis- en een pluspolis afgesloten. De basispolis bevat kort samengevat een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor de vrijwilliger. De pluspolis bevat een aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers, een verzekering voor verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en een rechtsbijstandverzekering voor vrijwilligers. Â
Interesse?

Wilt u of uw organisatie in aanmerking komen voor deze verzekering dan hoeft u niets te doen. Pas op het moment dat er een gebeurtenis heeft plaats gevonden waarvoor u de verzekering nodig heeft, kunt u het aangifteformulier invullen en inleveren bij de gemeente t.a.v. Mevrouw D. van Wanrooy.

Meer informatie?
Aanvullende informatie is te vinden op de website van de gemeente Boekel, o.a. de meest gestelde vragen, het verzekeringsoverzicht en het aangifteformulier. Daarnaast kunt u met vragen of voor informatie terecht bij de gemeente Boekel in de persoon van mevrouw D. van Wanrooy, bereikbaar op donderdag en vrijdag via 0492-326800. Overigens krijgen alle verenigingen in januari een brief toegestuurd waarin dit aanbod nog eens onder de aandacht wordt gebracht.


* Meest gestelde vragen

* Verzekeringsoverzicht Vrijwilligersverzekering 2010
* Aangifteformulier Vrijwilligersverzekering 2010