Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-01-2010

Politie pakt Tilburger op na aantreffen inbrekerswerktuig

TILBURG - De politie heeft gisteravond, tegen middernacht in de Mascagnistraat een 21-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Agenten zagen tijdens het Donkere Dagen Offensief in de Reitse Hoevenstraat vier mannen, in het donker gekleed, die zich verdacht gedroegen. Bij het zien van de agenten namen ze het hazenpad. Korte tijd later reed vanuit de Brunostraat een auto weg met daarin het viertal. De politie volgde de auto en controleerde de inzittenden in de Mascagnistraat. In de auto troffen de agenten onder andere
inbrekerswerktuig aan. De bestuurder mocht mee naar het bureau. De andere drie inzittenden, Tilburgers van 18 en 19 jaar oud konden nadat ze zich gelegitimeerd hadden vertrekken. Het werktuig is in beslag genomen.

Echtgenoot aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in Tilburg Noord de 35-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 34-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie nam rond 18.30 uur poolshoogte in de woning na een
ontvangen melding van huiselijk geweld. Daar spraken ze het
slachtoffer. Ze vertelde dat haar echtgenoot na een woordenwisseling een fles naar haar gegooid had. Tijdens het ingestelde onderzoek bleek dat de vrouw in haar huwelijk structureel het slachtoffer is van huiselijk geweld. De verdachte die eveneens in de woning aanwezig was mocht mee naar het bureau.

Politie pakt verdachte van straatroven op

TILBURG - De politie heeft gisteren, in een woning in de wijk
Broekhoven een 50-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op zondagochtend 03 januari jl. op de Broekhovenseweg twee gewapende straatroven te hebben gepleegd. De politie zette bij zijn aanhouding het arrestatieteam in.

Zondag 03 januari jl. in de vroege ochtend kreeg de politie drie verschillende meldingen van straatroven op de Broekhovenseweg. De slachtoffers werden door een overvaller gedwongen persoonlijke goederen af te geven. Het door de politie direct ingestelde onderzoek leerde dat de straatroven vermoedelijk door één en dezelfde dader waren gepleegd en leidde tot de aanhouding van deze verdachte. De man is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Veelplegersteam pakt veelpleger op na diefstal

TILBURG - Agenten van het veelplegersteam hebben gistermiddag in de Langestraat een 48-jarige Tilburger aangehouden voor diefstal. Agenten volgden de man in de Willem II straat en zagen dat hij uit een fietstas van een gestalde fiets een tas wegnam. Na een korte
achtervolging controleerden de agenten hem in de Langestraat. In de tas zat een kledingstuk wat niet van hem was. De verdachte, die te boek staat als veelpleger, is op het bureau volgens het
veelplegersprotocol in verzekering gesteld. De eigenaresse van het kledingstuk, een 33-jarige Tilburgse, kreeg na het doen van aangifte de tas terug.

Tilburger slachtoffer van poging tot beroving

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot beroving die gisteravond plaats vond op de Reeshofdijk. Een 41-jarige man uit Tilburg werd daarbij het slachtoffer. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben zich te melden via het algemene nummer 0900-8844

Het slachtoffer fietste gisteravond rond 22.30 uur over de Reeshofdijk in de richting van de Reeshof. Ter hoogte van de Auteurslaan passeerde hem een personenauto met daarin twee inzittenden. Direct na het passeren werd het slachtoffer door de auto afgesneden waarbij de man ten val kwam. De inzittenden stapten uit en sloegen de Tilburger meerdere keren in het gezicht. Tijdens de mishandeling probeerden de daders geld van de man afhandig te maken wat niet lukte. Het tweetal vluchtte vervolgens weg in de richting van de Baron van Voorts tot Voortsweg. Voor het hevig ontdane slachtoffer is slachtofferhulp in kennis gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 05-01-2010 11:15 | © Regio Midden en West Brabant |