Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 04-01-2010

Opnieuw brand in bedrijfsverzamelgebouw in Roosendaal

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 03.20 uur brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Nucleonweg. Ter plaatse zijn vier loodsen aan elkaar gebouwd. De brand woedde vooral in het
kantoorgedeelte van een aluminium / kunststof kozijnenbedrijf, dat gesitueerd is in de loodsen 1 en 2. De brandweer schaalde op naar grote brand en zette circa 30 brandweerlieden in. Er raakte niemand gewond. Tegen 06.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Daarom is de asbestprocedure gestart. Een gespecialiseerd bedrijf is de situatie ter plaatse aan het
inventariseren.

Op 11 november jl. brak er ook brand uit in het verzamelgebouw. Onderzoek wees toen uit dat er sprake was van brandstichting. Bij toeval werd daar toen ook een hennepkwekerij ontdekt. Deze kwekerij is echter niet de oorzaak van de brand geweest.

Vannacht ging omstreeks 03.20 uur het inbraak alarm af. Er bleek echter brand te woeden. De brandweer Midden & West Brabant zette mede vanwege de waterwinning en de benodigde aflossing, 30 brandweerlieden, vooral uit Roosendaal en Rucphen in. Aan materieel werden twee hoogwerkers, een groot watertransport en vier tankautospuitwagens ingezet. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Er wordt door de recherche een onderzoek naar de toedracht van deze brand ingesteld. Er is deze keer geen hennepkwekerij aangetroffen.

Dronken automobilist belandt in de sloot

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 01.20 uur een 65-jarige man uit Kruisland op de Boeiinksestraat met zijn auto in de sloot beland. De bestuurder was onder invloed van alcohol. Hij blies 515 ugl. Hij verklaarde dat hij op de polderweg reed tussen Roosendaal en Kruisland reed. Hij zag plotseling twee fietsers vanuit een zijstraat voor zijn auto schoten. Hij moest daardoor terugschakelen waardoor hij in een slip kwam en tegen een varkensrug botste. Vervolgens belandde zijn auto in een sloot. Hij was het niet eens met zijn aanhouding, hij verklaarde dat hij liever ging zitten omdat hij alle tijd had, dan een boete te betalen.

Politie onderzoekt fietsdiefstal in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie is een onderzoek gestart naar een
fietsdiefstal die gevolgd is door het inrijden op een 28-jarige getuige, die ternauwernood weg kon springen. Zondagavond werd
omstreeks 18.30 uur de Stationslaan de fiets van een 19-jarige Nijmeegse gestolen. De fiets stond voor een restaurant. Een van de medewerkers zag twee mannen lopen met de naar later bleek afgesloten fiets van de aangeefster. Hij zag dat de mannen de fiets in een auto laadden. De getuige ging voor de auto staan. De bestuurder gaf daarop gas, waardoor de getuige snel weg moest springen om te voorkomen dat hij zou worden aangereden. De politie heeft zowel van de 28-jarige restaurantmedewerker als de eigenaresse van de fiets een aangifte opgenomen. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Schoorsteenbrand

ROOSENDAAL: Zondagavond werd omstreeks 22.30 uur een schoorsteenbrand gemeld bij een woning aan de Ettingstraat. De brandweer zette een tankautospuitwagen en een ladderwagen in. De brandweer constateerde dat de schoorsteenbrand zich al uitgebreid had naar de houten
zoldervloer. De brandweer kon verdere uitbreiding voorkomen.

Roosendaler gewond bij verkeersongeval

DINTELOORD: Een 19-jarige Roosendaler is vanmorgen omstreeks 06.50 uur op de Kreekweg gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Betrokkene reed met zijn auto vanaf de rotonde bij Stampersgat de Kreekweg op. Hij kwam door de zwakke bocht bij de suikerfabriek, waar hij met zijn auto door vermoedelijk de gladheid begon te glijden. De automobilist kwam met zijn de rechterzijkant van zijn voertuig tegen de voorzijde aan van een vrachtauto bestuurd door een 45-jarige man uit Rijswijk.

De vrachtauto kwam vanuit de richting Stampersgat. Vervolgens kwam de auto in de berm tot stilstand. De bestuurder van de auto lag over de voorstoelen en was wel aanspreekbaar. Hij is met nog onbekend letsel naar het Lievensbergziekenhuis gebracht.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-01-2010 13:07 | © Regio Midden en West Brabant |