Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-01-2010

Twee Tilburgers achterhalen Bredase winkeldief

BREDA: Twee oplettende getuigen hebben zondagmiddag op de
Karnemelkstraat een 35-jarige winkeldief aangehouden. De
drugsverslaafde winkeldief had bij een kledingzaak twee jassen gestolen.

Een 24-jarige Tilburgse en haar 28-jarige vriend eveneens uit Tilburg, waren zondagmiddag rond 15.30 uur in een kledingzaak op de
Karnemelkstraat. De vrouw zag een man met twee jassen de winkel uitlopen. Het alarm ging direct af. De vrouw die zelf ook in een winkel werkt en haar vriend reageerden direct. Ze achtervolgden de winkeldief. Haar vriend zag dat de dief op een fiets sprong. Hij greep de bagagedrager vast en trok eraan. Daardoor kwam de winkeldief ten val. De Tilburger ging op de man zitten, totdat beveiligers ter plaatse kwamen en de winkeldief overnamen. De verdachte is ingesloten. Aan het bureau verklaarde hij: "Ik ben verslaafd en ik moest geld hebben". Hij gaf toe twee jassen gestolen te hebben, van de opbrengst daarvan had hij drugs willen kopen. Hij gaat over twee weken, als het doorgaat, naar een afkickboerderij.

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft vanmorgen in het Ginneken omstreeks 06.30 uur een 19-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huiselijk geweld. De verdachte was de woning van zijn 47-jarige ex-vriend binnen gedrongen. Vervolgens had hij zijn ex vriend mishandeld en vernielingen
aangericht. De 19-jarige verdachte had kennelijk eerst aangebeld. Toen er niet snel genoeg open gedaan werd, klom hij aan de achterzijde van de woning het balkon op. Hij heeft vervolgens een ruitje vernield waarna hij een deur kon openen. Binnen is het tot een worsteling gekomen waarbij hij de 47-jarige bewoner bij zijn keel gepakt heeft en op zijn gezicht gestompt heeft. Hij liep daardoor een dikke lip op. Ook werd de blouse van aangever kapot getrokken. De verdachte werd ingesloten. Hij gaf vanmorgen toe dat hij inderdaad was binnen gedrongen. Hij had zich echter alleen maar verdedigd toen hij geslagen werd.

Politieman betrapt in vrije tijd baldadige jongeren

ETTEN-LEUR: Een politieman in burger is zondag aan het eind van de middag terwijl hij met zijn gezin liep te wandelen nabij een bank op de Valpoort gestuit op een groepje baldadige jongeren. De agent werd door een van de jongens in zijn gezicht geslagen. De politie heeft inmiddels vier verdachten opgepakt.

De jongens sloegen met een tas waar stenen in zaten tegen een ruit van de bank. De agent die in vrije tijd was, riep tegen de jongens dat ze daarmee op moesten houden. Een van de knapen keerde zich direct tegen de politieman en zei iets in de trant van dat die er zich niet mee moet bemoeien. Een tweede knaap uit de groep sloeg vervolgens de agent in zijn gezicht. Hierna sloeg de groep op de vlucht. De agent waarschuwde direct zijn collega's. In de omgeving konden drie verdachten worden aangehouden. Later op de avond werd met toestemming van de officier van justitie nog een vierde verdachte aangehouden. De arrestatie van een vijfde verdachte wordt snel verwacht. Uit het onderzoek blijkt dat de groep ook een abri bij het Station vernield had.

Het gaat om een drie jongeren uit Etten-Leur (17, 17 en 20 jaar) en een 18-jarige jongeman uit Zundert. Een van de verdachten had
gebruikershoeveelheden hasj en GHB bij zich. Drie verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De 20-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt inbraak in woning en in bedrijfspand

PRINSENBEEK: Zondagavond is omstreeks 21.30 uur een inbraak in een woning ontdekt aan het Velsgoed. De inbrekers waren kennelijk via een coniferen haag de tuin ingegaan. Vervolgens is een zijdeur van de garage open gebroken, waarna men de woning in kon komen. Er is een geldbedrag gestolen. Een buurtbewoner verklaarde, tijdens het
onderzoek in de omgeving, dat hij eerder op de avond gezien had dat drie jongens uit de tuin kwamen. De politie stelt een nader onderzoek in en roept andere eventuele getuigen van deze woninginbraak op zich ook te melden via 0900-8844. De politie heeft aan de aangesloten buurtbewoners een Mail Alert verstuurd.

ETTEN-LEUR: Zondagavond is ingebroken in een bedrijfspand aan de Nieuwe Donk. De inbraak werd gemeld omdat het alarm in werking trad. De inbreker heeft een raam ingeslagen, waarna uit een van de kamers een kluis met nog onbekende inhoud werd gestolen.

Politie onderzoekt bedreiging

RUCPHEN: Een 28-jarige man is zondagavond omstreeks aan de Duwvaar omstreeks 19.50 uur door een nog onbekende jongen met een mes
bedreigd. Het slachtoffer zag twee jongens staan die vuurwerk aan het afsteken waren. Hij zei daar wat van en kreeg daarop direct van een van de jongens een klap. De aangever slaat de jongen terug die daardoor op der grond viel. Beide jongens renden weg, maar kwamen even later weer terug. Kennelijk vernielden zij toen een ruit van de toegangsdeur van het gebouw. Een van de jongens zou vervolgens met een groot in zijn handen naar de aangever gerend zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-01-2010 14:51 | © Regio Midden en West Brabant |