RTL Group

RTL Nederland neemt Radio 10 Gold over

RTL Nederland kondigt vandaag aan radiostation Radio 10 Gold over te nemen van Talpa Radio. Met dit station breidt RTL haar zenderfamilie uit, die bestaat uit marktleider Radio 538 en het digitale radiostation RTL Lounge. De dagelijkse leiding van Radio 10 Gold wordt ondergebracht bij Radio 538.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: Met Radio 538 bereiken we een brede doelgroep waar ook de mannen goed zijn vertegenwoordigd. Naar Radio 10 Gold luisteren voornamelijk vrouwen. Dat levert een waardevolle uitbreiding op van onze zenderfamilie voor zowel onze luisteraars als onze klanten. Het is een goed gevoel om met deze aanwinst het nieuwe jaar te beginnen.

Jan-Willem Brüggenwirth, Directeur Radio 538: Kijkend naar een ouder wordend Nederland, is het heerlijk om onze portfolio te verrijken met een station dat zoveel groeipotentieel heeft als Radio 10 Gold. Wij kunnen dat potentieel vervullen."

John de Mol, sinds 2003 eigenaar van Radio 10 Gold: Voor Talpa is het een logische stap om Radio 10 Gold onder te brengen bij de zenders van RTL Nederland, want dat is goed voor het station. In de buurt van Radio 538 krijgt 10 Gold de aandacht die de zender verdient. En omdat ik aandeelhouder van RTL Nederland ben, neem ik geen afscheid en dat voelt goed.

Radio 10 Gold ontving in 2005 de Marconi Award voor beste radiostation. Radio 10 Gold is te beluisteren via kabel, satelliet en internet.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, corporate communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl. Voor Talpa kunt u contact opnemen met Thomas Notermans via tel: 06 53 108978 of e-mail tnotermans@talpa.tv.