Gemeente Spijkenisse


Burgemeester Salet reikt Jeugd- en Jongerenlintjes uit

05 januari 2010

Genomineerden Jeugd en Jongerenlintje 2010

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandagavond 04 januari 2010 heeft burgemeester Mirjam Salet voor de tweede maal Jeugd- en Jongerenlintjes uitgereikt.

Normaal gesproken komen jongeren niet in aanmerking voor een lintje. Het stadsbestuur van Spijkenisse denkt hier anders over, en vindt dat ook jongeren een lintje kunnen krijgen.

In een vol stadhuis kregen 3 jongeren een lintje opgespeld door de burgemeester. 3 Andere jongeren kregen een eervolle vermelding.

Het eerst lintje werd uitgereikt aan Vincent Boot (19). Een zeer muzikale jongeman, die zijn talent inzet voor goede doelen. Zo heeft Vincent onder andere benefietconcerten gegeven voor de slachtoffers van de aardbeving in Izmit en voor de Amref Flying Doctors. Met zijn concerten haalde hij mooie bedragen binnen.

Het tweede lintje ging naar Jurren Berkhout (16). Hij is zeer actief op het gebied van vrijwilligerswerk. Jurren helpt mee met de zondagsdiensten in de jeugdgevangenis van Spijkenisse, de Hartelborgt. Na afloop praat hij met de jongeren over hun problemen en probeert zo het verblijf van deze jongeren wat op te vrolijken. Naast dit is hij ook nog peer bij Bouman/GGZ. Een peer is een jongere die is opgeleid en begeleid om andere jongeren voorlichting te geven. Jurren zet zich in voor het project Sappie, welke jongeren informeert over het gebruik van alcohol. Hij doet dit in heel Zuid-Holland.

Het derde lintje werd opgespeld bij Luc van der Heiden (8). Hij heeft er voor gezorgd dat er op het Beatrixplein een tafeltennistafel is geplaatst. Luc vond het er maar saai en besloot daarmee naar wethouder Lewis stappen. Zij vroeg hem een handtekeningactie te houden en dit resulteerde uiteindelijk in de plaatsing van de tafeltennistafel. Hiermee toont Luc aan dat hij initiatief neemt en doorzettingsvermogen bezit. En dit al op zeer jonge leeftijd.

De burgemeester prees alle genomineerden en liet niemand met lege handen naar huis gaan. Iedereen kreeg, wel of geen lintje, nog een kleine verrassing als beloning voor zijn of haar inzet voor medemens en maatschappij.

De uitreiking van het Jeugd- en Jongerenlintje werd voorafgegaan door de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Salet en een optreden van popkoor `Singing Beat'. Na de uitreiking was er een spectaculair optreden van zeer talentvol skater Nassim Guammaz. Hij deed dit samen met 4 vrienden.

Interne links


* Nieuwjaarstoespraak 2010 burgemeester Salet

Zie het origineel