Gemeente Baarn

Aangepast strooibeleid gemeente

Omdat leveranciers van strooizout verwachten de komende twee weken geen strooizout te kunnen leveren, moeten er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat de gemeente op termijn zonder strooizout komt te zitten.

De gemeente had aan het begin van de winter 300 ton zout in voorraad - de maximale opslagcapaciteit en genoeg voor gemiddeld dertig keer strooien. Er is daarna nog 140 ton nageleverd, terwijl 240 ton besteld was. Op dit moment is nog circa 100 ton in voorraad, genoeg voor tien keer strooien. Leveranciers hebben aangegeven de komende twee weken niet te kunnen leveren. De vraag naar strooizout is op dit moment in heel Europa erg groot.

Â

Frequentie

De weersverwachting voor de komende tien dagen is dat overdag lichte dooi is en âs nachts vorst. Gewoonlijk wordt in die omstandigheden één keer per dag gestrooid, vóór de ochtendspits. Het is nu nodig om het strooibeleid aan te passen, om niet over tien dagen zonder zout te zitten.

Â

De gemeente neemt daarom de volgende maatregelen:
* De gele zoutkisten worden niet meer met zout, maar met zand gevuld.

* Er wordt zeer strikt gestrooid volgens het gladheidbestrijdingsplan.

* Er kunnen geen aanvullende verzoeken om extra te strooien of extra zout worden ingewilligd.

* Het zout wordt bijgemengd met zand, daardoor kan er vaker gestrooid worden.

Door deze maatregelen zal er voldoende zout zijn voor 20 strooibeurten. Zodra er nieuws is over de levering van strooizout, verneemt u dit via de lokale media.