Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhouding na achtervolging diefstal auto

Weesp, 05-01-2010 o Maandagmiddag 4 januari 2010 werd een 47-jarige man aangehouden na een achtervolging.

Door een omwonende van de Aqaumarin in Weesp werd gemeld dat er al een paar dagen een BMW met een Duits kenteken voor de deur stond met daarin een man. De man kwam af en toe wel uit de auto. Agenten die een kijkje namen, zagen een man in een slaapzak op de bijrijderstoel zitten. Toen zij kenbaar maakten de man te willen controleren, ging hij achter het stuur zitten en wilde wegrijden. Het vermoeden rees dat de auto was gestolen en duidelijk werd dat de man ervandoor wilde. Met een lifehammer sloeg een van de agenten een raam van de auto kapot. De man reed echter toch weg en de agent bleef met zijn hand hangen waardoor hij gewond raakte. De man reed weg richting Muiden. Een achtervolging werd ingezet. Deze ging via de A1 en A6 Almere in.

Inmiddels werd de BMW ook gevolgd door politievoertuigen van het KLPD en politiekorps Flevoland en ook een helikopter van het KLPD werd ingeschakeld. Toen de man opnieuw de A6 opreed werd hij klemgereden door twee politievoertuigen en kon de 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden. Tijdens het overbrengen van de verdachte naar het politiebureau werd de man erg agressief richting de agenten. Zij moesten hun voertuig stoppen en peperspray gebruiken om de man te kalmeren.

De politievoertuigen en de BMW raakten bij het klemrijden flink beschadigd. Tijdens de achtervolging heeft de BMW ook een aantal voertuigen van burgers geraakt. Hoeveel precies is onbekend. Er raakte niemand gewond. De agent moest gehecht worden aan zijn hand. De Duitse kentekenplaten horen bij een gestolen auto, maar niet bij de BMW. Een nader onderzoek naar het voorval, de auto en de verdachte is ingesteld.