Gemeente Kapelle

Veilige Honken in de gemeente Kapelle

Sinds enkele jaren bestaan er in de gemeente Kapelle n Veilige Honken. Veilige Honken zijn adressen bij mensen thuis of bij bedrijven waar scholieren, die op weg naar school problemen ondervinden, even aan kunnen kloppen.
Het kan bijvoorbeeld gaan om een band die
opgepompt moet worden, een kapotte fiets of
schaafwonden na een valpartij. Maar ook als een scholier zich niet veilig voelt onderweg, kunnen de Veilige Honken een plek bieden om even bij te komen.
De Veilige Honken zijn adressen waar de bewoners vaak thuis zijn, zodat scholieren die hulp nodig hebben ook geholpen kunnen worden. Bij de Veilige Honken is een bandenplakset aanwezig, een fietspomp, maar ook een EHBO-set. Sinds kort zijn er op enkele Veilige Hon-ken ook leenfietsen beschikbaar. De fietsen zijn duidelijke herkenbaar aan de Veilig Honk stickers.
Inmiddels ligt er een netwerk van meer dan 10 Veilige Honken zodat vanuit ieder dorp en naar iedere middelbare school in Goes of Krabbendijke één of meerdere Veilige Honken ge-vonden kunnen worden. Ze zijn herkenbaar aan een bord met logo van Veilig Honk dat in de tuin staat of achter het raam te zien is.
Het nieuwste Veilig Honk is te vinden aan de Rijksweg 1a in Kapelle, zodat ook in die hoek
van de gemeente iedere scholier verzekerd is van een plek waar aangebeld kan worden in geval van problemen.