Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gezellige nieuwjaarsreceptie luidt 2010 in

Wie er niet bij was, heeft zeker iets gemist! De drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Charlois op maandag 4 januari jongstleden was gezellig, afwisselend en allesbehalve saai.

De meer dan 350 bezoekers vermaakten zich tijdens de nieuwjaarsreceptie uitstekend op het centrale plein van Winkelcentrum Zuidplein. De meer dan 350 bezoekers vermaakten zich uitstekend op het centrale plein van Winkelcentrum Zuidplein, dat dit jaar verkozen was als locatie voor de receptie.

Al aan het begin van de receptie stroomde het plein tussen Arty en de Hema pijlsnel vol en het bleef de hele tijd gezellig druk. De Gehoorgangsters openden het feest met hun goed in het gehoor liggende muziek. De bezoekers konden vervolgens genieten van een optreden van Rita Nix de Lima uit Pendrecht, die een melancholieke fado ten gehore bracht.

Presentatrice Suzanne Mulder interviewde niet alleen de Charloise dagelijks bestuurders, maar ook bezoekers van de receptie. Presentatrice Suzanne Mulder van RTV Rijnmond voelde daarna niet alleen de drie dagelijks bestuurders - Dick Lockhorst, Lionel Martijn en Ed Goverde- stevig aan de tand over de ontwikkelingen van de laatste vier jaar, maar dook ook het publiek in om de bij tijd en wijle kritische reacties hierop te peilen.

Grand Départ
Natuurlijk stond de Nieuwjaarsreceptie tevens in het teken van de start van de Tour de France le Grand Départ- in juli dit jaar. Sportievelingen konden daarom op de virtuele fiets stappen om de beklimming van de Col dErasmus, oftewel de Erasmusbrug, in de kuiten te voelen.

Charloiser van het Jaar 2009
Charloiser van het Jaar 2009: Adrie Notenboom. Vast element in de nieuwjaarsreceptie is de bekendmaking van de Charloiser van het Jaar door deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst. En de boodschap dat zij Charloiser van het Jaar was geworden, kwam voor Adrie Notenboom als een complete verrassing.

Adrie Notenboom is een actieve bewoonster van de wijk Carnisse en werkzaam als onderwijzeres op basisschool De Kameleon in deze wijk. Zij maakt zich sterk voor de (taal)ontwikkeling van de bewoners van Carnisse. In 2009 stond zij aan de wieg van de Speelotheek Charlois, die er mede dankzij financiële steun uit het Charloise Participatiefonds- is gekomen. Als leerkracht op de Kameleon ervoer zij dat er bij veel kinderen thuis onvoldoende leerzame en uitdagende spelletjes voorhanden zijn. Speelotheek Charlois voorziet in die behoefte. De Speelotheek Charlois opende op 1 oktober zijn deuren in het clubgebouw van Speeltuin Charlois aan de Carnissedreef 296. Kinderen tot 14 jaar kunnen er allerlei speelgoed lenen. En inmiddels heeft zij een aanvraag ingediend voor het opzetten van een Taalcentrum in Carnisse, een plek in de wijk waar scholieren en wijkbewoners actief met taal bezig kunnen zijn. Als Charloiser van het Jaar ontving Adrie een herinneringsbord en speld en een bos bloemen.

Vijf Charloise scoutingverenigingen boden de deelgemeente taart aan vanwege het 100-jarig bestaan van de scouting (foto: Kees Grimm) Tot besluit van de nieuwjaarsreceptie boden vijf Charloise scoutinggroepen de deelgemeente elk een taart aan, vanwege het 100 jarig bestaan van de scouting in Nederland.