Gemeente Best

Nieuwe prijs voor uitzonderlijke prestatie

05-01-2010

Tijdens de nieuwjaarsreceptie reikte burgemeester Kortmann voor het eerst de `Best award' uit. Deze prijs is bedoeld om uitzonderlijke prestaties van een jonge inwoner van Best te belonen. De eerste "Best award" gaat naar Ralf Mackenbach.

Bijzondere prestatie
Ralf behaalde met zijn zelfgeschreven nummer Click Clack de eerste plaats op het Junior Eurovisie Songfestival 2009 in Kiev. Hiermee zette Ralf, 14 jaar, Best op de landelijke en zelfs internationale kaart. Deze bijzondere prestatie verdient bijzondere aandacht van de gemeente Best en vormt daarmee een goede aanleiding voor de eerste 'Best award' 2009.

Het college heeft de `Best award' in het leven geroepen om in uitzonderlijke gevallen een prijs te kunnen verlenen aan een jonge inwoner uit Best. De prijs is bestemd voor een jongere, woonachtig in Best, in de leeftijd tot 23 jaar. Het is niet de bedoeling om deze prijs jaarlijks te verlenen. De "Best award" wordt alleen verleend als er een jongere uit Best iets speciaals gepresteerd heeft waardoor Best landelijk of zelfs internationaal op de kaart gezet wordt.

Uitreiking Best Award
Lars Mackenbach ontvangt uit handen van de burgemeester Kortmann de 'Best Award'.
Foto: Michiel Wasmus

---