Nicoly Vermeulen nieuw lid Raad van Bestuur SVB

05/01/2010 13:30

Sociale Verzekeringsbank

Amstelveen, 5 januari 2010 - Per 1 januari 2010 is drs. Nicoly Vermeulen (43) door staatssecretaris Klijnsma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid benoemd tot nieuw lid van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank. Zij volgt hiermee Marjolein ten Kroode op.

De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden. De andere leden zijn Erry Stoové (voorzitter) en Matt Kemp. Nicoly Vermeulen beheert de portefeuille Dienstverlening en ICT. Het is een essentiële portefeuille omdat de SVB sinds jaar en dag fors investeert in integrale dienstverlening waaronder nieuwe IT-architectuur.

Nicoly Vermeulen heeft Bedrijfsinformatica en Bedrijfseconomie gestudeerd. Bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam behaalde ze tevens een MBA. Na een aantal jaren als consultant te hebben gewerkt, maakte ze de overstap naar ING. Vanaf 1993 heeft ze bij ING diverse - ook internationale - functies vervuld, vooral op het gebied van Operations, IT en Finance.

In haar meest recente functie als General Manager bij ING Wholesale heeft Nicoly Vermeulen de zakelijke kredietverleningsketen geoptimaliseerd voor wat betreft de dienstverleningsprocessen, riskmanagement, IT en beheer.

Over de Sociale Verzekeringsbank

De SVB is de oudste uitvoerder op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Een op de vier Nederlanders is klant van de SVB. Iedereen krijgt in zijn leven een keer met de SVB te maken. Bijvoorbeeld voor het AOW-pensioen, de nabestaandenuitkering Anw, de kinderbijslag of bij vertrek naar het buitenland. Jaarlijks keert de SVB circa 30 miljard euro uit aan bijna 5 miljoen klanten in Nederland en in het buitenland. Meer informatie op www.svb.nl.





http://www.svb.nl