Gemeente Achtkarspelen


Drukbezochte nieuwjaarsreceptie gemeente Achtkarspelen

Zoân 300 personen bezochten maandagavond 4 januari de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Achtkarspelen in het gemeentehuis in Buitenpost.

Feestelijke jaarwisseling
Burgemeester Tjeerd van der Zwan kijkt terug op een zeer feestelijke en ordentelijke jaarwisseling. Het lijkt er op dat de âoud-en-nieuwâ aanpak, die de gemeente samen met de vrijwilligers in de dorpen, de politie, de brandweer en de andere hulpdiensten heeft ingezet, zijn vruchten begint af te werpen. Ook het gebruik van op cameraâs op hulpverleningsvoertuigen voor en tijdens de jaarwisseling werkt preventief. De inzet van alle betrokken heeft deze avond het verschil gemaakt!
De gemeente Achtkarspelen kijkt enthousiast en perspektiefrijk uit naar 2010 en naar de toekomst van Achtkarspelen en de regio! Enthousiast en met perspektief; dit was het motto van deze nieuwjaarsreceptie. Rijksbijdragen voor de gemeente zullen vanaf 2011 naar verwachting sterk afnemen. Achtkarspelen ontwikkelt verschillende scenarioâs, zodat ze op elke situatie snel kan inspelen en er door de raad scherpe politieke keuzes kunnen worden gemaakt.

Sportkampioenen 2009
Ook dit jaar werden weer vele sportkampioenen gehuldigd voor hun uitzonderlijke prestaties, dit jaar maar liefst 24! Wethouder Sport, Sjon Stellinga, sprak de kampioenen toe en overhandigde grote bossen bloemen en goed gevulde enveloppen.

De sportkampioenen van 2009 zijn:

1. Joke Botma, Nederlands Kampioen Tuigpaarden voor junioren tijdens 25e Tuigpaardendag in Ermelo op 19-08-2009 (Trainster Mw. H. Mekkes)


2. Groepsprestatie Gymvereniging WSBF (Anna Reitsma, Baukje Wassenaar, Paulien de Bruin, Martje van der Meulen, Coby-Jildou Huitema, Yvonne van der Veen, Ineke Bergsma, Germina van der Meulen, Sylke Broersma), Nederlands Kampioen Groepspringen junioren 7-2-09 in Bocholtz (Zuid-Limburg) (Trainsters Griet Rinsma en Anja de Bruin)


3. Groepsprestatie Gymvereniging WSBF (Henrieke van Duinen, Ella de Haan, Klarissa van der Veen, Alledina van der Merk, Jildou Kooistra, Pytrix Veenstra, Hinke Blaauw, Anne Maaike Triemstra), Nederlands Kampioen Springen niveau C op zaterdag 6 juni 2009 in Landgraaf (Trainsters Griet Rinsma en Anja de Bruin)


4. Groepsprestatie Gymvereniging WSBF (Lyonne van der Veen en Yannick van der Veen), Nederlands Kampioen Acrogymnastiek categorie D junior paren (13 juni in Bocholz) (Trainsters Griet Rinsma en Anja de Bruin)


5. Groepsprestatie Gymver WSBF (Hielkje Meyer, Baukje Wassenaar en Jildou Kooistra), Nederlands Kampioen Acrogymnastiek D senioren Trio (13 juni in Bocholz) (Trainsters Griet Rinsma en Anja de Bruin


6. Heleen de Haas, Nederlands Kampioen Tuigpaarden onder het zadel 16 mei 2009 in Marum met paard Oxcan

De avond werd muzikaal afgesloten door het duo Nanne en Ankie uit Burgum