Gemeente Almelo

Digitaal aanvragen van uittreksel GBA vanaf 1 januari 2010 goedkoper


5 januari 2010 - In ondertrouw, inschrijven voor een nieuwe opleiding of een nieuwe baan? Dan heeft u een uittreksel nodig uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Vanaf 1 januari is het goedkoper om dit uittreksel digitaal aan te vragen.

Het uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie is een bewijs van inschrijving in de gemeente waar u woont. Dit wordt ook wel uittreksel bevolkingsregister of persoonsregister genoemd. U heeft een uittreksel bijvoorbeeld nodig als u zich wilt inschrijven bij een MBO, HBO of WO opleiding, of als u gaat trouwen. Het uittreksel kunt u heel eenvoudig digitaal aanvragen en betalen via www.almelo.nl. U ontvangt het uittreksel dan binnen vijf werkdagen thuis. Dat is niet alleen makkelijker, maar ook nog eens goedkoper. Een uittreksel via het e-loket aanvragen kost namelijk EUR 2,50, terwijl u aan de balie vanaf
1 januari 2010 EUR 7,50 betaalt.

Om het uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie aan te vragen, gaat u naar het e-loket op www.almelo.nl. Hier vindt u nog veel meer zaken die u online kunt regelen. Bijvoorbeeld het doorgeven van een adreswijziging. Steeds meer zaken met de gemeente kunt u digitaal regelen. In uw eigen tijd. Als u liever naar het Stadhuis komt, bent u uiteraard van harte welkom. Wilt u niet wachten? Maak dan een afspraak via www.almelo.nl of bel met 0546 54 1111.