Trots op Nederland

Nieuws

05 jan 2010 | Gasputten in Alkmaar?

Schriftelijke vragen van het lid Verdonk aan de minister van Milieu en de minister van Economische Zaken over de realisering van gasputten in Alkmaar

Is het correct dat in de MER rapportage het MOB terrein in Bergen als minst milieubelastende locatie wordt genoemd voor het boren van de benodigde gasputten?

Waarom kiest u ondanks de MER rapportage voor het kwetsbare natuurgebied de Loterijlanden om deze gasputten te boren?

Is het correct dat de meerprijs EUR 150.000.000 die Taqa Energy B.V. betaalt voor boring op het MOB terrein van doorslaggevende betekenis is geweest om voor boring op de Loterijlanden te kiezen?

Hoeveel rapporten zijn er in omloop over de risico's op aardbevingen? Voor welk rapport heeft u gekozen, waarom en op basis van welke argumenten verwerpt u de resultaten van de andere rapporten?

Hoe groot is de veiligheidsrisico ring die rond de nieuwe gasbehandelingsinstallatie op de Boekelermeer (Alkmaar) en hoeveel reeds gevestigde bedrijven worden hierdoor in hun bedrijfsvoering en uitbreidingsplannen getroffen.

Heeft de gemeente Alkmaar aangegeven hoe groot de omvang van de schade is wanneer de bedrijven op het voormalig industrieterrein Huiswaard-Overstad niet meer kunnen worden uitgeplaatst naar de Boekelermeer?

Welke betekenis heeft dat voor de ontwikkeling van Huiswaard-Overstad?

Hoe gaat u de werkgelegenheid compenseren van de arbeidsextensieve gasbehandelingsinstallatie op een bedrijventerrein dat speciaal is ontwikkeld voor arbeidsintensieve bedrijvigheid?

Waarom wordt niet gekozen voor de beste milieutechnische en economische oplossing waarbij zowel de puttenlocatie als de gasbehandelingsinstallatie geconcentreerd worden op het voormalig vliegterrein in Bergen?