Gemeente Dantumadeel


Dantumadielse sportkampioenen gehuldigd

Op de nieuwjaarsreceptie worden traditioneel de Dantumadielse sportkampioenen in het zonnetje gezet, zo ook dit jaar. Wethouder Siepie Hylkema zette de 6 sportkampioenen uit 2009 1 voor 1 in het zonnetje.

Sjoerd Heidstra uit Damwâld was als eerste aan de beurt. Sjoerd doet aan motorcross en pakte de Nederlandse titel bij de 65 cc kleine wielen. Vanaf komend seizoen rijdt hij op de grote wielen. "De motor wil dan wel 120 km/u", aldus de kampioen. Ook de volgende kampioen Anita Leegstra rijdt snel op twee wielen, zij werd Nederlands kampioen bij het solex racen in de D-klasse.

Bij de Albert-Jan Venema ging het er wat rustiger aan toe. Hij werd Nederlands kampioen in het fierljeppen bij de jongens. Hij bezit tevens het Fries record bij de jongens met een afstand van 18,80 meter. Annie van der Bij en Marije Jilderda pakten bij het Nederlands kampioenschap majorettes zelfs 2 titels. Als duo waren zij de sterkste in de categorie 'Duo sectie A Senior Basis' en 'Duo Accesorie Senior Midden'.

Als laatste mocht Sjouke Hellinga naar voren komen. In januari van 2009 behaalde hij op de Oostenrijkse Weissensee de wereldtitel bij de masters in het marathonschaatsen. Hellinga was al eens eerder Nederlands kampioen geweest, maar ruilde de nationale driekleur nu dus in voor de regenboogtrui.

Alle kampioenen kregen uit handen van wethouder Hylkema een 'vosje' en een mooie bos bloemen. Voor Hellinga was het de tweede keer dat hij gehuldigd werd, daarom kreeg hij in plaats van een 'vosje' een cadeaubon.
Sportkampioenen 2009

De sportkampioenen van 2009. (Foto: Germ Westra)