Gemeente Best

Voorontwerp-bestemmingsplan Broekstraat

05-01-2010

Vanwege de ontwikkeling van het gebied Dijkstraten tot een nieuwe woonwijk van Best kan een aantal panden aan de Parallelweg niet gehandhaafd worden. Op 18 november 2008 heeft het college besloten de locatie Broekstraat aan te kopen voor de herhuisvesting van deze bewoners. Het betreft een woningbouwlocatie voor maximaal 17 woningen.

Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de kern Best. Het gebied wordt begrensd door de Ringweg aan de oostzijde, de Broekstraat aan de westzijde en aan de noordzijde door de Parallelweg. De zuidgrens wordt bepaald door het perceel aan Broekstraat 16.

Voor het plangebied vigeert thans nog het bestemmingsplan Buitengebied Best 2002. In dit plan is aan het gebied een agrarische bestemming toegekend. De voorgenomen ontwikkeling past niet binnen de huidige bestemming. Het bestemmingsplan Broekstraat maakt de bovengenoemde ontwikkelingen mogelijk. Op 15 december 2009 heeft het college besloten te starten met de bestemmingsplanprocedure en hiervoor een beperkte inspraakprocedure van vier weken vast te stellen voor het voorontwerpbestemmingsplan.

Tot en met 19 januari 2010 kan het voorontwerpbestemmingsplan tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. U kunt de documenten ook downloaden (in pdf) in de rubriek Projecten > Aarle Hokkelstraat > Bestemmingsplan.