Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

HELDERHEID tussen jongeren en opbouwwerkers

De opening van de ´Helderheid Studio in buurthuis De Dam aan de Persoonshaven leverde meteen een eerste succes.

Een groep jongeren uit de wijk Feijenoord en opbouwwerkers van SWF beloofden ter plekke met elkaar in gesprek te willen gaan. Dit moet leiden tot wederzijds begrip, respect voor elkaar en een sfeer waarin een ieder zich positief inzet voor de wijk. Tot groot genoegen van Joany Muskiet, initiatiefneemster van de studio en cultuurscout Roelof Kok van deelgemeente Feijenoord die het project ondersteunt.

"Gebruik je gaven en talenten positief", is de oproep aan alle Rotterdamse jongeren in één van de teksten van Helderheid. "En op het einde zijn we allemaal één", voegde rapper Excellent er dichtend aan toe in een van de openingsacts op 28 december. Helderheid Studio is een muzieklaboratorium waar jongeren zich drie dagen in de week kunnen bekwamen in het maken van beats en hiphopopnames. Er worden ook workshops zang en podiumtechniek gegeven.

Informatie
Jongeren die in de studio met hun talenten aan de slag willen, kunnen bellen met Jarrone Muskiet, via 06 26 68 89 37. Ook meiden uit de wijk zijn welkom in deze speciale ruimte in buurthuis De Dam. Daar geeft Joany Muskiet namelijk elke woensdag zangles. Ze is te bereiken op 06 15 82 33 11.