Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Chauffeurs Roteb er vaker op uit om te strooien

Om de Rotterdamse wegen begaanbaar te houden en om ongelukken te voorkomen, moeten de chauffeurs van Roteb in de winterperiode vaak uit om te strooien.

Dit begint meestal 's nachts en gaat overdag door. Hierdoor kan het inzamelen van huisvuil wat vertraging oplopen, want dezelfde chauffeurs zijn soms ook nodig op de vuilniswagens. Het sneeuwschuiven en strooien beperkt zich doorgaans tot de hoofdwegen, wijkontsluitende wegen, doorgaande fietsroutes en openbaar vervoerroutes. Deze wegen hebben voorrang, bij hevige sneeuwval komt Roteb dan ook niet toe aan de overige wegen en fietspaden.

Rug
In de kleinere straten levert het sneeuwschuiven ook problemen, omdat de sneeuw dan als een rug tegen geparkeerde auto's ligt, waardoor deze niet meer kunnen worden verplaatst. De sneeuw hier laten liggen levert de minste problemen op. Naast de vele medewerkers die zich bezig houden met strooien en sneeuwschuiven zijn ook de medewerkers van de Buurt Service Teams bij vriesweer handmatig aan het strooien op voet- en fietspaden en publieke voorzieningen zoals bejaardentehuizen en ziekenhuizen.