Gemeente Hellevoetsluis


Beweegaanbod via Stichting Push

De gemeente Hellevoetsluis heeft met de begroting vastgesteld dat uitvoering moet worden gegeven aan alle beleidsopties uit de sportnota. Sport wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Voor veel mensen vormt deelname aan sport een doel op zich. Sport en beweging is gezondheidsbevorderend: ouderen blijven langer vitaal en kinderen die regelmatig sporten en bewegen lopen minder risico op overgewicht. Daarnaast levert sport voor veel mensen plezier, ontspanning en voldoening en is het ook belangrijk voor het stimuleren van maatschappelijke participatie.

Met het sportbeleid wil de gemeente Hellevoetsluis sport als doel handhaven. Om die reden zal de gemeente voorwaarden blijven scheppen om te kunnen blijven sporten. Onder het motto "levenslang sporten" is er geld beschikbaar gesteld voor sport en beweegaanbod voor zowel jongeren als ouderen. Hellevoetsluis beschikt over voldoende en kwalitatief goede sport- en actieve recreatiemogelijkheden en een rijk gevarieerd sportaanbod. Een goed uitgangspunt dus voor het stimuleren en ondersteunen van ons sportbeleid.

Besloten is om het sport en beweegaanbod voor jongeren, ouderen en gezondheidsbevordering en ziektepreventie onder te brengen bij Stichting Push. In totaal is hiermee een subsidie van EUR 49.000,- gemoeid.


01/05/2010