Katjes-Fassin koopt 50 % van producent van Harlekijntjes drop

05/01/2010 16:04

Festivaldi B.V.

Emmerich, 5 januari 2010- Katjes-Fassin GmbH heeft een belang van 50 % genomen in Festivaldi B.V., producent van Harlekijntjes drop, in Nijkerk.

Katjes-Fassin is een snel groeiende suikerwerkproducent uit Emmerich, Duitsland. Het familiebedrijf bezet de derde plaats op de Duitse suikerwerkmarkt. Recentelijk heeft het bedrijf een belang van 34 % in de Franse suikerwerkproducent Lamy-Lutti verworven.

Festivaldi B.V. is opgericht als zelfstandig bedrijf in 2005, na een management buy out vanuit chocolade producent Baronie-De Heer B.V.. Festivaldi's Harlekijntjes zachte zoete drop is de best verkochte dropsoort in Nederland in volume.

Tobias Bachmüller/ Bastian Fassin van Katjes-Fassin GmbH: "deze strategische participatie geeft ons toegang tot een snel groeiend merk met veel potentie in Duitsland en in andere markten in Europa".

Peter van der Meulen van Festivaldi B.V.: "deze overeenkomst biedt ons een uitstekende kans om te groeien in de Duitse markt en daarnaast te profiteren van de schaalvoordelen die Katjes-Fassin ons kan brengen, terwijl Festivaldi B.V. blijft voortbestaan als onafhankelijk bedrijf".

De transactie vindt plaats per 1 januari 2010. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.