Politie Haaglanden

Persberichten 5 januari

Haaglanden, 05-01-2010

Straatroof, politie zoekt getuigen
Den Haag De recherche van Bureau Zuiderpark zoekt getuigen van een straatroof maandag 4 januari op de Heiloostraat. Een 79-jarige Haagse had op het Monnickendamplein boodschappen gedaan en liep om 15.30 uur terug naar haar woning. Op het parkeerterrein voor de flat waar zij woonde aan de Heiloostraat werd zij door een jongen van haar tas beroofd. De vrouw kwam daarbij ten val en kneusde een vinger. De dader ging er met de tas vandoor in de richting van de Hoogkarspelstraat. Hij is mogelijk op de Oude Haagweg in tramlijn 2 richting het centrum gestapt.
Het signalement van de dader: een jongen ongeveer 16 jaar oud met een lichtgetinte huid. Hij droeg een grijze trui en een donkere broek. Bent u getuige geweest van deze straatroof of kent u de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met 0800-7000.

Brand Edisonstraat: politie zoekt getuigen
Den Haag - De recherche van Politie Haaglanden doet onderzoek naar de brand die zondagochtend 3 januari woedde in een horecagelegenheid aan de Edisonstraat. De technische recherche onderzoekt aan de hand van sporen of er sprake is geweest van brandstichting. Mensen die voorafgaande aan de brand rond 04.30 uur - iets verdachts of afwijkends hebben gezien worden verzocht om contact op te nemen met het onderzoeksteam dat de oorzaak van de brand onderzoekt, via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M., op 0800-7000. Bij de brand- die ontstond op de begane grond en zich uitbreidde naar de bovengelegen verdieping - raakte twee personen gewond.

Jongen aangehouden na poging brandstichting
Den Haag - HTM-personeel waarschuwde maandag 4 januari omstreeks 20.00 uur de politie toen zij zagen dat een 14-jarige Hagenaar met een aansteker probeerde een bankje in de tram in brand te steken. Agenten hielden de jongen aan en brachten hem naar het politiebureau. Daar werd zijn vader in kennis gesteld van zijn aanhouding. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder negeert herhaaldelijk het rode licht Den Haag - Surveillerende agenten zagen maandag 4 januari omstreeks 19.30 uur op de kruising van het Paletplein en de van Ostadestraat het rode licht negeren. Zij wilde de bestuurder laten stoppen, maar toen één van de agenten uit de politiewagen stapte, ging de bestuurder er alsnog met hoge snelheid vandoor. De man stopt ter hoogte van de van der Vennestraat om er vervolgens alsnog met hoge snelheid vandoor te rijden. Hij negeert daarbij verschillende keren het rode verkeerslicht en komt op de Doedijnstraat tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Ook in de van Ostadestraat was de man tegen twee geparkeerde auto's gereden. De man, een 30-jarige Hagenaar, werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette, werd door de agenten pepperspray gebruikt om hem onder controle te brengen. Op het politiebureau bleek dat de man niet was teruggekeerd van verlof en sindsdien voortvluchtig was. De politie onderzoekt de zaak.

Mishandeling
Den Haag Een 23-jarige man uit Delft is maandagavond 4 januari op het zebrapad van de Juliana van Stolberglaan mishandeld door een automobilist. De Delftenaar wilde om 17.50 uur via het zebrapad de kruising van de Juliana van Stolberglaan met de Laan van Nieuw Oost Indië oversteken. Toen het voetgangerslicht groen werd, liepen verschillende voetgangers waaronder de Delftenaar het zebrapad op. Op dat moment kwam een automobilist aanrijden die het rode verkeerslicht negeerde en de Juliana van Stolberglaan op wilde rijden. De Delftenaar en een andere voetganger werden daarbij bijna aangereden. De Delftenaar tikte op het raam van de automobilist om hem te waarschuwen. De automobilist was hier niet van gediend, stapte uit en bedreigde de Delftenaar en de andere voetganger. De automobilist stapte daarna weer in zijn auto, maar toen hij zag dat de Delftenaar zijn mobiel pakte om de politie te waarschuwen, stapte hij opnieuw uit en mishandelde hij de man uit Delft door hem in zijn gezicht te slaan. De automobilist reed vervolgens weg. De Delftenaar deed aangifte.

Man valt van portiektrap
Den Haag Een 19-jarige man uit Den Haag raakte maandagavond 4 januari ernstig gewond toen hij op de Stevinstraat van een portiektrap viel. De politie kreeg om 22.55 uur een melding dat twee mannen van een portiektrap waren gevallen. Toen zij ter plaatse kwamen, troffen ze het slachtoffer zwaargewond aan. Zijn 20-jarige vriend raakte niet gewond. Toen de GGD het slachtoffer wilde behandelen en vervoeren naar het ziekenhuis, probeerde zijn vriend de werkzaamheden van de GGD en politie te belemmeren. Hierop werd de 20-jarige Hagenaar aangehouden. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrouw breekt heup
Den Haag Een 57-jarige vrouw brak maandag 4 januari om 19.10 uur haar heup nadat zij vanwege de gladheid met haar fiets op de Richard Wagnerlaan onderuit ging. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.

Dronken man bedreigd voorbijgangers
Voorburg Op de Koningin Julianalaan hielden politieagenten maandag 4 januari een dronken man aan, die verschillende voorbijgangers had bedreigd. Ook hadden omstanders gezien dat hij een mes bij zich had. Agenten gingen erop af en hielden de 60-jarige Hagenaar aan. Zij troffen geen mes bij hem aan. De man kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

Met drugs maar zonder rijbewijs
Voorburg Agenten hielden maandag 4 januari op de Laan van Nieuw Oosteinde een 29-jarige Hagenaar aan, voor rijden onder invloed én zonder rijbewijs. De man viel op door zijn rijgedrag. Toen de man zijn portier opende, sloegen de agenten bijna achterover van de henneplucht. Hij bleek geblowd te hebben en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Meisje (14) overleden bij verkeersongeval
Poeldijk Een 14-jarige meisje uit Wateringen overleed maandag 4 januari om 15.11 bij een verkeersongeval op de Arckelweg. Ze fietste samen met een vriendin op het fietspad langs de Arckelweg en wilde ter hoogte van het Wilgenpad waarschijnlijk de rijbaan oversteken. Hierbij is zij aangereden door een vrachtwagen, die haar niet meer kon ontwijken. Het meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De Technische Ongevallen Dienst van Politie Haaglanden onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

Fikkie stoken
Delft Op de Ternatestraat grepen politieagenten maandag 4 januari in, omdat een groep jongeren een vuurtje had gestookt in een speeltuin. Net op het moment dat de jongens een kerstboom op het vuur wilden gooien, kwamen de agenten aan. De jongeren namen de benen. Drie van hen werden in de kraag gevat. De brandweer bluste het vuur. De twee 16-jarige Delftenaren en hun 15-jarige plaatsgenoot kregen een bekeuring en moesten in overleg met hun ouders naar huis lopen.

Tegen de pomp
Delft Meerdere autos gleden maandag 4 januari omstreeks 23.00 uur, toen zij wilden tanken bij een benzinestation aan de A13, tegen de pomp aan. Zowel de op- als de afrit waren spekglad op het moment van de aanrijdingen. Nadat er door Rijkswaterstaat gestrooid was, konden automobilisten het tankstation beter bereiken.

Man neergestoken, verdachte aangehouden
Delft Op de Jacoba van Beierenlaan stak een 52-jarige man maandagavond 4 januari zijn 38-jarige huisgenoot neer. Hij raakte gewond aan zijn borst, en werd door de brandweer met behulp van een hoogwerker uit de woning gehaald. De man ligt in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. In de woning hielden politieagenten de verdachte aan. De toedracht van de steekpartij die rond 21.00 uur plaatsvond ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De recherche onderzoekt de zaak.

Vrachtwagen controle
Pijnacker-Nootdorp Bij een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg waarbij de politie specifiek vrachtwagens gecontroleerde, werden maandag 4 januari tussen 09.00 en 13.00 uur acht vrachtwagens aan de kant gezet. Één bestuurder kreeg een bekeuring omdat de tachograaf van de vrachtwagen niet gekeurd was, twee omdat de lading van de vrachtwagens niet voldoende gezekerd was. Ook was een losbreekreminrichting van een vrachtwagen niet in orde.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Zoetermeer Een 19-jarige vrouw uit Zoetermeer raakte dinsdag 29 december gewond bij een mishandeling. Zij werd samen met haar 21-jarige vriend (ook uit Zoetermeer) in een parkeernis aan de Amsterdamstraat, in de buurt van een discoteek, aangesproken door een nog onbekend persoon. Er ontstond een discussie, waarbij in totaal vier mensen zich bemoeiden. Het meisje probeerde de discussie te sussen, maar werd weggeduwd. Ze bleef proberen de ruzie te sussen, waarop uiteindelijk een 19-jarige Zoetermeerder haar in haar gezicht sloeg. Het slachtoffer viel daardoor en raakte buiten westen. Een ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis. Na controle mocht ze weer naar huis. Agenten hielden een 19-jarige verdachte uit Zoetermeer aan, hij zit nog vast.
De recherche van bureau Zoetermeer is echter nog op zoek naar de twee onbekend gebleven mannen die ook betrokken waren bij de discussie. Eén van hen, een blanke jongen, was ergl lang. De andere jongen was ongeveer 1,75 lang en heeft een donkere huidskleur. Zij zijn beiden ongeveer 19 jaar oud.
Heeft u het voorval gezien of weet u wie de twee mannen zijn, belt u dan met politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt natuurlijk ook langskomen op het politiebureau aan het Wegstapelplein.