Gemeente Rhenen


Stedenbouwkundige structuurvisie

Hieronder vindt u de stedenbouwkundige structuurvisie zoals deze door de gemeenteraad is vastgesteld.

De gemeente Rhenen heeft in haar collegeprogramma 2006 - 2010 vastgelegd dat in 2007 een stedenbouwkundige structuurvisie wordt opgesteld, die perspectief biedt voor de woningbouw op de langere termijn. Belangrijk kenmerk is dat het eindresultaat een ontwikkelingsvisie is, die richting geeft aan de gewenste bouwinitiatieven passend bij de schaal en het karakter van de drie kernen Elst, Achterberg en Rhenen.

De woningbouwopgave van de gemeente Rhenen, 650 tot 750 woningen in de periode tot 2020 (bron: Visie Wonen, Zorg en Welzijn, 2005), moet op basis van deze stedenbouwkundige structuurvisie kunnen worden gerealiseerd. Deze visie levert een bijdrage aan de nieuwe prestatieafspraken met de woningbouwcorporaties. Het is het toetsingsinstrument voor individuele bouwaanvragen, basis voor het opstellen van gebiedsvisies met beeldkwaliteitplannen, en basis voor het opstellen van (herziening) bestemmingsplannen en projectbesluiten.

Daarnaast is deze visie het gespreksdocument om met de provincie te overleggen over de bouwproductie en de rode contour. De woonvisie volgt op deze structuurvisie. In de woonvisie wordt duidelijk waar voor welke doelgroepen gebouwd gaat worden. In de woonvisie worden de te realiseren woningtypen per potentiële bouwlocatie uitgewerkt

Voor de stedenbouwkundige structuurvisie klik hier.